2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Két és fél millió hibridautót hív vissza a Toyota

Több millió hibrid autót rendel vissza a Toyota világszerte. Az ázsiai járműgyártó a motor esetleges meghibásodása miatt kényszerül a lépésre, ami 2,4 millió járművet érint. Az érintett gépkocsiknál előfordulhat, hogy a motor nem kapcsol át biztonsági üzemmódba és az autó leállhat, ez pedig balesetveszélyes.

  • Két és fél millió hibridautót hív vissza a Toyota

A cég pénteken azt közölte, hogy a 2008 októbere és a 2014 novembere között gyártott Prius és Auris autókra vonatkozik a visszahívás. Az intézkedés Japánban 1,25 millió, Észak-Amerikában 830 ezer, Európában 290 ezer autót érint, de persze a Kínában, Afrikában és a csendes-óceáni térségben eladott autókra is vonatkozik.

A Toyota közleménye szerint egyes autóknál előfordulhat, hogy a motor nem kapcsol át „biztonsági üzemmódra” ha hibás a hibrid motorrendszer, ami energiavesztéshez és az autó leállásához vezethet és ha ez nagy sebességnél történik, balesetet okozhat.

A gyártóhoz ezzel kapcsolatban még nem jeleztek balesetet Japánban - közölte a Toyota.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!