2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Jó minőségű az idei őszibarack

Hír TV

2018. július 21., szombat 13:19

A kora tavaszi fagy, ellentétben a kajszival, nem károsította a gyümölcsöt, a szüretelését is az átlagosnál hamarabb el lehet kezdeni.

Az ország egyik legnagyobb gyümölcsöse az ültetvények közelében saját üzletet üzemeltet. Itt jóval a piaci ár alatt lehet frissen szedett őszibarackot kapni.

A cég húsz hektáron termel őszibarackot. A gyümölcs kibírta a kora tavaszi fagyot, a mennyiség és a minőség is jó. Ellentétben a kajszival, annak a kilencven százaléka elfagyott, és a nektarin is károsodott. Ez az árakon is meglátszik. A kevés és drága kajszi miatt a korábbi évekhez képest jóval többen keresik az őszibarackot

Az idei őszibarack termés egy ötös skálán négyesnek mondható, tehát egy jónak mondható. A nektarin az egy gyenge közepesnek mondható. Valószínű a kora tavaszi fagy a nektarinnál behatással volt, tehát némi fagykár keletkezett. Az őszibarackra visszatérve az egy jó termés, nagyon jó kereslet van, jó ár van. Valószínű a mérsékelt kajszi megjelenése a piacon kedvező hatással volt az őszibaracknak az árára és a keresletére - mondta el a Danic Kft. ügyvezetője, Pillmann Gábor.

Az ügyvezető szerint az őszibarack érése legalább két héttel előbbre tart, így várható, hogy augusztus közepére eltűnik a kínálatból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!