2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Javítanának a tescósok helyzetén

2017. június 15., csütörtök 08:48, frissítve: csütörtök 09:12

Júliusban munkalassítás jöhet több magyarországi Tesco áruházban.

Az akció része annak az országos demonstrációkezdeményezésnek, amelynek célja az áruházi alkalmazottak helyzetének javítása, és amelyhez már több ezren csatlakoztak – írja a kormánypárti Magyar Idők.

A következő bértárgyalást június 20-án tartja az áruházlánc vezetői és a szakszervezetek, és ha itt nem sikerül feljebb tornázni a vállalat megajánlotta dolgozónként bruttó négyezer forintos béremelést, az érdekképviselet belevág az akcióba.

„Van olyan áruház, ahol dolgozik, mondjuk, százhúsz ember, és több mint százan aláírták, hogy részt kívánnak venni egy bármilyen jellegű törvényes megmozdulásban, úgy gondolom, hogy ezek a tények önmagáért beszélnek. Részletekről még azért nem szeretnénk beszélni, mert mindenképp szeretnénk megvárni a jövő keddi találkozónak a végeredményét. Az biztos, hogy rövid határidőn belül megkezdjük az akcióinkat, amely lehet demonstráció, munkalassítás, és hogyha olyan helyzet alakul ki, akár a sztrájktól sem riadunk vissza” – nyilatkozta a Hír TV-nek Bubenkó Csaba, Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!