2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Gazdaság

„Isten hozta önöket a megújuló magyar mezőgazdaságban”

Innovatív, egész éven át termelő hidrokultúrás paradicsomnevelő üvegházat adtak át Veresegyházon. Az agrárminiszter szerint a Veresi Paradicsom Kft. székhelyén a meglévő kapacitás mellett 30 ezer négyzetméteres növénytermesztőben magas minőségű és hozzáadott értékű zöldségtermesztés, példa a jövő mezőgazdaságára.

  • „Isten hozta önöket a megújuló magyar mezőgazdaságban”

Fürtös, különlegesen édes paradicsomok a A Veresi Paradicsom Kft. székhelyén. Az új, korszerű világítással és automatizált ellenőrzőrendszerekkel felszerelt gyárban – a meglévő kapacitások mellett – 30 ezer négyzetméteren Magyarország legkorszerűbb növénytermesztő felületét alakították ki a kertészmérnökök a mesterséges pótmegvilágítással ellátott paradicsomnevelő üvegházban. Az agrárminiszter szerint a vállalkozás az első komoly példa az innovatív mezőgazdaságra.

„Isten hozta önöket a 21. században, Isten hozta önöket a megújuló magyar mezőgazdaságban. Igen, ilyen lesz a magyar mezőgazdaság. Erre kell fölkészülnünk, ezért kell mindent megtennünk. Az utóbbi időben számos olyan célt tűztünk ki magunk előtt, amik szavak voltak, és olyan jó érzés azt látni, hogy itt a valóság. Mindaz, amit beszéltünk a versenyképességről, az innováció szükségességéről, az automatizációról, a digitalizációról, a robottechnikáról, az itt testet öltve meg tudott valósulni” – emelet ki az agrárminiszter.

A cég tulajdonosa szerint nem az árban kell versenyezniük a sokkal silányabb minőségű külföldi, jellemzően spanyol importparadicsommal. A termék sikere a különleges minőségen múlik.

„Szeretnék kérni az akadémiától is segítséget. Ugye kutatás fejlesztés ezen a területen, ami ipari területre vonatkozik, vagy kertészeti szakágra vonatkozik, szerintem nélkülözhetetlen. Le vagyunk maradva a nyugat-európai elittől nagyon sok területen, ezt be lehet hozni. Azt gondolom, hogy mi, a mi példánk mutatja, hogy közelítettük a különbségeket és nagyon jó fogadókészséget találtunk erre” – mondta Márkus Zsolt, a Veresi paradicsom tulajdonos-ügyvezetője.

A térség országgyűlési képviselője szerint Veresegyháza fejlődése biztosított, mivel példátlanul sok fiatal és gyerek él a városban. „Ebben a településben benne van a jövő, és benne van az erő, és benne van a megújulás. Azzal, hogy most egy ilyen vállalkozás így erősödik Veresegyházon, és a paradicsom területén most innovációt hoz ide, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a település az innovatív vállalkozások országos térképére is felkerült” – fogalmazott Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

A beruházás teljes költsége 1,5 milliárd forint, amelyből 500 millió forint vissza nem térítendő támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!