2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gyurcsány óta senki sem vett részt rajta

2016. január 20., szerda 20:10, frissítve: szerda 20:43

A negyedik ipari forradalom a davosi Világgazdasági Fórum fő témája. A négynapos konferencián a lassú világgazdasági növekedés, a klímaváltozás, valamint a globális biztonsági kérdések lesznek a legfontosabb napirendi pontok. A svájci alapítvány által minden évben megszervezett találkozón több mint 40 állam- és kormányfő vesz részt. Magyarország 2008 óta nem küld képviselőt.

A Kristály-díjak kiosztásával kezdődött meg a 46. Világgazdasági Fórum. Az elismerést a kultúrák közti párbeszéd erősítéséért ítélnek oda művészeknek. A svájci tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.

„Az idei találkozónak 3 fontos pillére van. Az első természetesen a negyedik ipari forradalom. Ez a klasszikus és digitális ipar egyesítését jelenti. A második pillér a humanitárius kihívás, hogyan birkózunk meg ezzel a terepen, mi legyen a társadalmi összetartással, hogyan támogassuk, hogyan segítsük a menekülteket globális szinten. A harmadik fő téma pedig az okok. Mi az oka a menekültválságnak, mik a diplomáciai kihívások, és milyen háborús helyzetekkel kell az országoknak az egyes régiókban megküzdeniük” – mondta Philipp Rösler, a Világgazdasági Fórum igazgatója.

A négynapos, szombat estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy 2500 döntéshozója, köztük több mint 40 állam-, illetve kormányfő vesz részt több mint 100 ország képviseletében. A festői szépségű városkában háromezer katona és ezer rendőr vigyázza majd a biztonságot. Magyarországot idén sem képviseli senki a fórumon, legutóbb Gyurcsány Ferenc vett részt rajta 2008-ban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!