2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Folytatódik a devizahitelesek harca

2016. november 23., szerda 08:52

Bővíti budapesti üzemét a Siemens, folyamatosan nő a babakötvények állománya, európai színtéren folytatódhat a devizahitelesek harca.

Airbnb
Újraszabályoznák az ingatlanok bérbeadását – mondta el a Hír TV kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi államtitkára. Tállai András szerint arról még nem döntöttek, hogy az egyik cég által javasolt átalányadózás rendszerét támogatnák-e.

„Készül egy adóstratégia a Nemzetgazdasági Minisztériumban – nemsokára nyilvánosság elé fogunk lépni. Annak a rendszernek a része lesz – sok más egyéb új elemmel és szabályozással – ez az elgondolásunk is. A NAV és az NGM közösen dolgozik ezen a javaslaton. Hogy ez az átalányadózás lesz, vagy valami más, nyilván ezt most még nem tudom megmondani” – közölte Tállai András.

Siemens
Tízmilliárdos telephelyfejlesztés után több mint 150 magasan képzett műszaki szakembernek ad majd állást a Siemens új, budapesti üzeme. A hathektáros Késmárk utcai üzem gáz- és gőzerőművekbe gyárt majd alkatrészeket. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, az új termékek gyártása 2018-ban kezdődik majd, a fejlesztéssel az üzem Európa egyik legnagyobb turbinalapátgyárává válik.

„A Siemens most úgy döntött, hogy a budapesti Power and Gas üzemüket bővítik, mégpedig jelentősen. Magyarországra helyeznek át gyártósorokat, ahol titánium alapú turbinalapátokat fognak gyártani. Na, hát, ha valami, akkor ez a jövő technológiája, rendkívül magas hozzáadott értéket képvisel, speciális gyártási folyamatot igényel. A vállalat budapesti telephelyén 10 ezer négyzetméternyi új gyártócsarnok épül, és 2500 négyzetméterrel bővül a már meglévő gyártócsarnok” – mondta el Szijjártó Péter.

Babakötvény
Évek óta folyamatosan növekszik az újszülött gyermekek után járó babakötvény állománya, amely október végére csaknem 25 milliárd forint volt  – írta a Magyar Idők. A kibocsátó Államadósság-kezelő Központ kimutatása szerint idén is mintegy havi félmilliárd forinttal gyarapodott az összesített érték. A lap felidézte, hogy 2013 decemberében ennek a megtakarítási formának az állománya alig haladta meg az egymilliárd forintot, de 2014-ben szárnyra kapott és a következő két évben mintegy 10 milliárd forinttal bővült.

Devizahiteles
Európai színtéren folytatódhat a devizahitelesek harca a bankokkal. Az Európai Bíróság ugyanis kimondta, hogy lényeges szerződési feltételek eltitkolása esetén sem költséget, sem kamatot nem számíthatnak fel a bankok. A november 9-én született határozat most került napvilágra. Léhmann György ügyvéd a Magyar Nemzetnek azt mondta: az uniós irányelv annyira részletes szabályokat ír elő kötelező tartalomként, hogy azok nagyon sok esetben hiányoznak a magyar ügyfelekkel kötött devizahitel-szerződésekből.

MNB
Elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamaton a jegybank monetáris tanácsa. Az irányadó ráta 0,9 százalék maradt. A kamatfolyosót ugyanakkor tovább szűkítették: a mostani 1,1 százalékról 0,95 százalékra, az egynapos hitelkamatot pedig 15 bázisponttal 0,9 százalékra csökkentették. A testület az egynapos betéti kamatot mínusz 0,05 százalékon tartotta.

Forint
Megbotlott a forint a Nemzeti Bank meglepő kamatvágása után. Az euróval szemben 308 forint körüli zónában járt a forint árfolyama. Egy svájci frank 287, az amerikai dollár pedig 290 forintba került tőzsdezáráskor a nemzetközi pénzpiacon.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, majdnem félszázalékos emelkedéssel, 30 240 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!