2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Figyeljen oda, mától új matrica kell!

2017. február 1., szerda 08:20, frissítve: szerda 09:32

Kedd éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, átadták a negyedik p+r parkolót a 4-es metró vonalán, nőttek az ipari termelői árak, enyhén erősödött a forint.

Autópályamatrica

 

Kedd éjfélig voltak érvényesek a tavalyi sztrádamatricák, szerdától már csak a 2017-es e-matricákkal lehet használni a fizetős útszakaszokat. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató adatai szerint 2016-ban 21 százalékkal több, összesen 349 ezer éves országos e-matricát értékesítettek. Legjobban a heti érvényességűből fogyott, csaknem 9 millióan vásárolták ezt a típust. A különböző e-matricákból befolyt összeg meghaladta a 64 milliárd forintot. A szervezet idén sem emelt árat, viszont a díjköteles gyorsforgalmi hálózat bővült két útszakasszal.

 

P+r

 

Átadták a negyedik p+r parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál. A parkolókat a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén építették, és összekapcsolták az aluljáróval. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: a 4-es metró beruházásának legfőbb indítéka a belváros autós forgalmának csillapítása volt, és az új parkolóval 1500-ra nőtt a kelenföldi parkolóhelyek száma. Ezeket összesen 4 milliárd forintos uniós forrásból építették.

„1500 autós teheti le a gépjárművét és szállhat át buszra, villamosra, metróra és vonatra. Ezt hívjuk intermodalitásnak, aminek legfőbb hozadéka, hogy anélkül tudunk tömegközlekedési eszközt váltani, hogy a komfortérzetünkben nagyobb visszahanyatlás bekövetkezzen” – nyilatkozta a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

 

Ipari termelés

 

Tizenhat havi csökkenés után decemberben nőttek az ipari termelői árak. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a belföldi értékesítési árak átlagosan kicsit több mint 1, az exportárak pedig 0,2 százalékkal nőttek. Az éves összesítés szerint tavaly csaknem 2 százalékkal voltak alacsonyabbak az ipari termelői árak, mint 2015-ben.

 

Deutsche Bank

 

Az orosz szankciók megsértése miatt fizet a Deutsche Bank 630 millió dollár büntetést az amerikai és brit hatóságoknak. A bank ügyfelei megbízásából Moszkvában vásárolt rubelalapú orosz részvényeket, aztán ezeket Londonban és New Yorkban adta tovább. A hatóságok szerint ez pénzmosást tett lehetővé. A Deutsche Bank néhány hete egy lényegesen nagyobb, 7,2 milliárd dolláros büntetést is kapott Amerikában, mert szabálytalanul árult kötvényeket. A bank közleménye szerint már tavaly óta készültek a büntetések kifizetésére, és nem fognak csődbe menni.

BUX

Stagnálással zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 4 pontos emelkedéssel 32 481 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

Forint

Enyhén erősödött a forint. Az euróval 310, a frankkal 290, a dollárral pedig 287 forint körül kereskedtek kedd délután a bankközi devizapiacon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!