2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Fennállása legnagyobb fejlesztését hajtja végre a magyar cég

2016. április 25., hétfő 20:15, frissítve: hétfő 21:48

Letették a Béres Gyógyszergyár új gyártórészlegének alapkövét. A beruházást az állam is támogatja, a hárommilliárd forintot meghaladó fejlesztés 60 új munkahelyet is jelent.

Több mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését valósítja meg a Béres Gyógyszergyár Szolnokon. A társaság 1989-es megalakulása óta folyamatosan fejleszt, mára a Béres Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyárává vált.

„Mi nem azért építkezünk, hogy a jövőbeli piaci igényeket ki tudjunk elégetni, hanem azért építkezünk, hogy a jelenlegi piaci igényeket ki tudjuk elégíteni. Ebből a 21 műszakból, ami majdnem teljes három műszakot jelent, hétvégéket is beleértve és a vasárnapokat is beleértve, vissza tudjunk menni a két műszakos normál hétköznapi munkarendbe, ami üzletileg is előnyös, az emberek számára is előnyös, és csökkenti jócskán az üzleti kockázatainkat is” – Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke.

Több mint hárommilliárd forintot költ a gyógyszercég – ebből bővül a gyár alapterülete és raktára, új technológiát is bevezetnek és 60 új munkahelyet is létrehoznak.„Nem is feltétlen csak a munkahely mennyisége fontos ilyenkor, hanem akár a minősége. És egy gyógyszergyár, ráadásul egy 100 százalékos magyar tulajdonú gyógyszergyár, azt gondolom, nagyon fontos elmondjuk, hogy itt Szolnokon ilyen erő ilyen képzettségű embereket foglakoztató cég fejleszt” – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Az elmúlt 20 év összes fejlesztését meghaladó mértékű beruházást felerészben állami támogatásból valósítják meg. A gyógyszergyár a hazai piaci pozíciói megtartása mellett az exportját is szeretné bővíteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!