2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Felpöröghet a baromfipiac az adócsökkentés miatt

2016. július 26., kedd 11:06, frissítve: kedd 11:26

Fellendítheti a baromfipiacot az adócsökkentés. Akár 5 százalékkal is nőhet a baromfihús-fogyasztás a jövő év elejétől, miután 27-ről 5 százalékra csökken az áfája.

A Baromfi Terméktanács elnöke szerint ez a minőség iránti keresletet is megdobhatja. Csorbai Attila szerint a jövő januári áfacsökkentés talán a tojás esetében hozhat legtöbbet a konyhára. Az áfacsökkentés ugyanis visszaszorítja a feketegazdaságot. A szakember a Hír Televíziónak azt mondta: az ágazat bőven ki tudja termelni a szükséges mennyiséget.

„Tehát azt mindenképpen tudni kell, hogy a baromfiágazat egy olyan exportorientált ágazat, amely a hazai igényen túl jelentős többletet is termel. Az úgynevezett önellátottsági szintje Magyarországnak baromfihúsból 180 százalék. Ez azt jelenti, hogy 100 százalékos hazai igényeken túl további 80 százalékot termel, tehát gyakorlatilag ez nem lehet akadálya annak, hogy egy esetlegesen növekvő fogyasztási hazai igényt ki tudjunk elégíteni – mondta Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!