2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Farokrágás: nem lehetett kihagyni, túl sok forgott kockán?

,

2017. január 27., péntek 15:14, frissítve: péntek 15:21

Turistaúti miniszternek tartja Fazekas Sándort az LMP szakpolitikusa.

Sallai R. Benedek azt mondja, a fideszes tárcavezető közpénzen utazza be a világot, és olyan konferenciákon vesz részt, amilyenekre semmi szükség nincs Magyarországon.

Az ellenzéki politikus azután nyilatkozott így, hogy kiderült: a földművelésügyi tárca szükségesnek tartotta a részvételt a sertések farokrágásáról szóló írországi konferencián.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött írásos válaszban Fazekas Sándor úgy fogalmaz: feltétlenül szükséges volt a nemzetközi tapasztalatcserén való részvétel – ha nincs magyar delegált, akkor veszélybe kerülhetett volna a hazai sertéstartás. A miniszter szerint ugyanis az állatoknál megjelenő kannibalizmus az ágazat gazdaságosságát fenyegeti. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az uniós konferenciát összehívó Európai Bizottság utólag minden költséget áll.

„Addig, amíg kompetens válaszokat nem tud adni a minisztérium a megfelelő szakmai kérdésekre – és az agronómusexpón most tökéletesen kiderült, hogy nincs semmilyen perspektívája Magyarország mezőgazdaságával kapcsolatban –, az ilyen jellegű agroturizmust úgy valósítja meg, hogy bejárja a világot, és olyan információkat szerez, amilyenekre a magyar mezőgazdaságnak semmi szüksége nincs” – nyilatkozta Sallai R. Benedek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!