2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Évi 130 millióból utazhatnak a médiahatóságnál

2017. szeptember 21., csütörtök 07:52, frissítve: csütörtök 16:28

Bérek

 

Több mint 13 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek júliusban az egy évvel korábbihoz képest. A KSH adatai szerint az átlagos nettó munkabér családi kedvezmény nélkül 193 ezer forint volt a nyár közepén. A vállalkozások munkavállalói bruttó 303 ezer forintot, a költségvetési szférában dolgozók bruttó 307 ezer forintot kaptak. A közmunkások valamivel több mint nettó 54 ezer forintot vihettek haza. A nemzetgazdasági miniszter a keresetek további növekedésére számít.

Beruházás Zemplénben

Több mint 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a Fémalk Zrt.-nek a kormány. A magyar tulajdonú öntöde Csepel és Dunavarsány után a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorvátiban létesített új üzemet, amellyel 30 új munkahelyet hozott létre. A több mint félmilliárd forintos beruházást a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretéből finanszírozta a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az autóalkatrészeket gyártó üzem célja nemcsak a gazdaság, hanem az egész település fejlesztése.

„Ez a több mint félmilliárd értékű beruházás azt a célt szolgálja, hogy a cég növekedjen, az exportképessége tovább javuljon, olyan régióban foglalkoztasson, teremtsen munkahelyet, ahol ez talán ritkább még. És az is cél nyilván, hogy a magyar gazdaság erősödése új lehetőséget kapjon” – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Cserélődő taxiállomány

2500, vagyis az országban jelenleg közlekedő taxik negyedét le kell cserélni elöregedés miatt. A Világgazdaságnak az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán azt mondta, a csere folyamatos, az átállás főleg a vidéki piacot érinti. A jogszabályok szerint a taxisok csak tízévesnél fiatalabb autóval dolgozhatnak, a sofőröknek pedig év végéig meg kell újítaniuk jogosítványukat és vállalkozói engedélyüket is.

NMHH-utazások

Évi 130 millió forintból utazhatnak a Médiahatóságnál. Az állami szervezet közel 400 millió forintos, három évre szóló keretszerződést kötött a Weco-Travellel. Az államnak már eddig is bőséges kerete volt a nemzetközi útjaira. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság még júliusban négy évre szóló, 20 milliárd forintos keretösszegű szerződést kötött öt utazási irodával, köztük a médiahatóság által is győztesnek kihirdetett társasággal.

Közlemény
A NMHH közleményében jelezte: nem vonatkozik rájuk a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által kötött keretszerződés, hiszen az a kormányzati intézmények működtetésével kapcsolatos feladatokat látja el, az NMHH pedig nem kormányzati, hanem az Országgyűlésnek felelős intézmény. Továbbá megjegyzik: az utazások szigorúan szakmai célokat szolgálnak.

 

 

BUX

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX közel 0,2 százalékos csökkenéssel 38 108 ponton fejezte be a szerdai kereskedést.

Devizapiac

Nem nagyon mozdul a magyar fizetőeszköz. Az eurót 308, a frankot 267, a dollárt 257 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!