2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Emelkedik a BKV-sok bére

2017. május 2., kedd 08:04, frissítve: kedd 11:10

Legkevesebb 28 ezer forinttal nő a BKV-dolgozók bére – ezt a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke mondta a Hír TV-nek.

BKV

Legkevesebb 28 ezer forinttal nő a BKV-dolgozók bére – ezt a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke mondta a Hír TV-nek. Gulyás Attila elmondta, ez minimum 10 százalékos béremelést és 5 százalékos bérfelzárkóztatást jelent. A szakszervezeti vezető külön kiemelte, hogy sikerült megállapodni a hiányszakmának számító mérnöki fizetések minimumáról is.

„A mérnököknél egy alsó bérhatárt tudtunk megállapíttatni, ez azt jelenti, hogy 320 ezer forint lesz a főiskolai végzettségű mérnökök kezdő fizetése, a diplomával rendelkezőké pedig 350 ezer forint lesz, ez a minimális összeg. A január–február–március–áprilisra vonatkozó visszamenőleges részt pedig egységes fejkvótában fogják kifizetni, ez 197 ezer forint/fő lesz” – mondta el Gulyás.

 

Strandok

A hagyományokkal ellentétben csak május végén nyitják meg kapuikat a fővárosi strandok. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója Reggeli járat című műsorunkban azt mondta, a strandszezon ugyan később kezdődik, de több állandó fürdőben is megkezdték a hullámszolgáltatást. Czinege Szilvia hozzátette, az összes strandon családi, diák- és más kedvezményekkel várják a látogatókat.

„A budapesti fürdőkben, ahol egyébként nagyon szerencsések vagyunk, mert nagyon sokféle fürdőt üzemeltetünk, de a strandszezont mindig a Dagály és a Palatinus strandnak a nyitásával kezdtük meg mi is. Idén a Dagály már nem mint strand funkcionál, nem mi üzemeltetjük, a Palatinuson pedig amellett, hogy nekünk is éppen nagy fejlesztéseink vannak, a Margit-szigeti fejlesztések miatt, sajnos nincs tömegközlekedés, ezért ezt is el kell egy picit halasztanunk, azt kell mondanunk, hogy nálunk az igazi strandszezon majd május végével indul meg” – mondta el Czinege Szilvia.

 

Forint

Pihenőpályán a forint a munka ünnepén. Az eurót a 312-es szinten jegyezték. A svájci frankot 287, az amerikai dollárt 285 forintért adták hétfő délután a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!