2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Egy év után végül összejött Szegednek a nagy üzlet

2016. szeptember 28., szerda 10:23, frissítve: szerda 11:16

Egy év kellett a szegedi önkormányzatnak, hogy a brit olajipari óriást, a British Petrolt (BP) a városba csábítsa. Az alpolgármester szerint az egyetemmel és a helyi vállalkozásokkal összefogva sikerült több megyeszékhely elől elhappolni a félezer munkahelyet létrehozó beruházást.

A szegedi önkormányzat egy éve fogott össze helyi vállalkozásokkal és az egyetemmel a munkahelyteremtésért. Kifejezetten nagybefektetőt kerestek, olyan céget, amelynek több száz állásra van pénze.

„Felismerve azt a lehetőséget, hogy a globális üzleti szolgáltatók, központok növekedő piacot jelentenek ma Magyarországon, próbálunk ilyen cégeket, szolgáltatást nyújtó munkaadókat Szegedre hozni. Egy évvel ezelőtt a partnereinkkel arra szövetkeztünk, összeadjuk a tudásunkat, hogy megkeressük azokat a cégeket, amelyek potenciális növekedéssel számolnak Magyarországon, és meggyőzzük őket arról, hogy Szeged jó hely az ő befektetésük szempontjából” – mondta Nagy Sándor alpolgármester.

A British Petrol Pécsett és Debrecenben is körülnézett, mielőtt Szegedet választotta. Az olajvállalat a ruhagyár egykori területén alakíthatja ki szolgáltatóközpontját, ahol 2020-ban a tervek szerint 500-an dolgoznak majd.

„Magas képzettségű munkavállalókat várunk, akik több nyelven is beszélnek. Pénzügyi, számviteli szolgáltatásokat, beszerzést kell majd innen koordinálni az európai ügyfelek számára, és innen irányítjuk majd az európai országokban fizetendő adók és járulékok számviteli vezetését is” – közölte Richard Hookway, a BP globális szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója.

A BP a kormánytól közel kétmilliárd forintnyi támogatást kapott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!