2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Gazdaság

Duplaannyi fogy virsliből és pezsgőből

Nagyjából duplaannyi fogy virsliből és pezsgőből szilveszter előtt, de van olyan áruház, ahol csak pezsgőből két és fél millió palackot adnak el az év végi napokban. Az élelmiszer-biztonsági szakember azt tanácsolja, senki ne dőljön be az irreálisan alacsony áraknak és csak ellenőrzött helyen vásároljanak húsárut.

Bécsi, füstölt, roppanós – hétféle virslit árulnak ennél a hentesnél. Szilveszter előtt 60 százalékkal több fogy itt, mint egy átlagos hétköznapon. Egy másik boltban nagyjából a hússzorosa fogy el a virslinek az év utolsó napjaiban, mint máskor. „Virsliféléből a szokásos, éves eladási mennyiséghez képest 15-20 szorosa az eladás ilyenkor, ebben a két-három napban. Ami azt jelenti, hogy ebben az üzletben például tegnap 400 kilogrammot értékesítettek ebből az áruféleségből” – mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberi azt tanácsolják a vevőknek, hogy mindig ellenőrzött, megbízható helyen szerezzék be az ünnepi asztalra kerülő húsárut. „Kötelező feltüntetni a hústartalom százalékos arányát. Amennyiben ez nincs feltüntetve a terméken, akkor ez jogsértő is. Másrészt mindenképpen javaslom, hogy azt a terméket ne vásárolják meg. Kötelező feltüntetni az előállítót. Ha ilyennel se találkozik csomagolt terméknél a vásárló, akkor azt a terméket is mindenképpen kerülje” – nyilatkozta Nagy Attila, az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatóhelyettese.

De nem csak a virsli népszerű az óév utolsó napján. Sokan keresik a malachúst és a lencsét is. Az alkoholos italok közül természetesen ilyenkor a pezsgő a legnépszerűbb. „Most azt látjuk, hogy a szezonban több mint két és fél millió palack pezsgő fogy el és a magyar vásárlóknak a kedvence az az édes pezsgő. De azt látjuk, hogy a prémium kategóriás termékek között viszont egyre inkább a száraz termékek, tehát a száraz pezsgők, amik népszerűek” – fogalmazott Varga Eszter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs szakértője.

A hagyomány szerint szilveszterkor malachúst és apró szemű ételeket kell fogyasztani, mert szerencsét hoznak az új évben. Tilos viszont csirkét és halat enni, mert azok viszont nem hozzák, hanem viszik a háztól a szerencsét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!