2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Drágultak a posta szolgáltatásai

2017. október 3., kedd 08:03, frissítve: kedd 09:23

Mol-campus

A Mol-csoport székháza lesz a Kopaszi-gátra tervezett, 120 méter magas felhőkarcoló. A 2018-as alapkőletétel után várhatóan három éven belül készül el az épület a londoni Foster + Partners és a Finta Stúdió tervei alapján. A magyar olajcég vezetője azt még nem tudja, hogy mi lesz a Mol jelenlegi székházának sorsa.

„A dél-pesti, dél-budai térségnek meghatározó épülete lesz. Hogy Budapest látképén ront-e? Kevés helyről lehet majd látni a belvárosból, de mindenki tudja, hogy az idő kerekét megállítani nem lehet. A fejlődés megy, és ennek része, hogy új típusú épületek készülnek. Ez nagyon jó épület lesz” – mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnöke.

 

Uniós biztosítás

Február 23-án hatályba lép az az európai uniós jogszabályi harmonizáció, amely a biztosítási szakma és a közvetítők munkáját is nagymértékben befolyásolja – hangzott el a siófoki szakmai konferencián. A transzparenssé váló rendszer ezentúl képes lesz kiküszöbölni, hogy az alkusz a neki legtöbbet fizető biztosító szolgáltatását közvetítse, a változás az ügyfelek pénztárcájának kedvez majd. Emellett a biztosítási szerződések elejére kötelezően rövid összefoglaló kerül, amely a szerződés legfontosabb paramétereit tartalmazza mindenki által érthető formában. A tájékoztatás része lesz az is, hogy megfelelő számú ajánlatot mutassanak be az ügyfélnek.

„Elvárás lesz a jövőben, hogy ha valaki tanácsadással értékesít, akkor az ügyféligényeket alaposan föl kell mérni, majd személyre szabott ajánlatokat kell bemutatni. Ha nem így történik, akkor már a legelején jelezni kell az ügyfélnek, hogy tanácsadás nélküli értékesítés zajlik” – mondta a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének elnöke, Sebestyén László.

 

Postaautomata

Nyolcvan százalékkal emelte csomagautomatás szolgáltatásainak árát a Magyar Posta. Az állami cég közleményében azt írja, az automaták használata az elmúlt fél évben megugrott, az üzleti partnerek és a lakossági ügyfelek körében is az egyik legnépszerűbb szolgáltatássá vált. A szolgáltatás október elsejétől az eddigi 490 forint helyett 889 forintba kerül.

 

BUX

Jól teljesített a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 461 pontos emelkedéssel, 37 751 ponton zárt hétfőn.

 

Deviza

Gyengült a forint a hétvégén a főbb devizákkal szemben, az eurót a 312-es szinten jegyezték. A svájci frankot 272, a dollárt 265 forintért adták hétfőn a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!