2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Czomba növekedést lát, fittyet hány az adatokra

2015. július 22., szerda 12:27, frissítve: szerda 14:26

Továbbra is azt állítja a munkaerő-piaci államtitkár, hogy nőtt a kiskereskedelemben a foglalkoztatás a boltzár miatt. A Népszabadság a KSH adataira hivatkozva azonban azt írja: csaknem háromezerrel dolgoznak kevesebben a kereskedelemben, amióta bevezették a vasárnapi zárva tartást.

A vállalkozások elsősorban részmunkaidős munkavállalóiktól váltak meg, februárhoz képest a számuk 2300-zal csökkent. Májusban áprilishoz viszonyítva ugyan emelkedett a teljes munkaidősök száma, ám a februári adatokhoz képest mintegy 700 fős csökkenést mutatnak. Czomba Sándor szerint azonban a létszámadatokat a forgalom határozza meg.

– Ha a forgalmat vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy a bevezetés előtti kilenc hét átlagforgalma olyan 140 milliárd forint volt Magyarországon, az azóta eltelt 16 hétnek az átlaga, heti átlaga pedig 160 milliárd. Tehát magyarul növekedett ebben a szektorban, és ha növekedett a forgalom, akkor ez azt is generálja, hogy itt létszámra is szükség van, nemcsak túlórával, hanem egyéb módon is kell ezt a problémát kezelni. Egyébként jelen pillanatban is közel négyezer embert keresnek a kiskereskedelem területén Magyarországon, ez a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat június 20-i adata – mondta Czomba Sándor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!