2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Budapesten fejlesztik a GE digitális jövőjét

2016. október 7., péntek 20:46

Magyarországon nyitott Európában egyedüliként digitális fejlesztési központot az amerikai General Electric vállalat. A beruházás nyolcmilliárd forintba került.

Egy digitális gombnyomással indították el a GE Globális Digitális Fejlesztési Központját Budapesten. „A budapesti hub az egyike a hat globális digitális központnak, és az első Európában. Itt fejlesztjük a GE digitális jövőjét” – fogalmazott Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

A központ átadásán díjazták Szabó Zoltánt – a fiatal magyar fizikus volt 165 ezer szakember közül a leggyorsabb, aki feltört egy bonyolult digitális kódot.

A rendezvényen részt vett Colleen Bell nagykövet is, aki az amerikai választások miatt január 20-án benyújtja lemondását. „Mint amerikai nagykövetnek Magyarországon a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok növelése az egyik legkedvesebb feladatom” – jegyezte meg.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy 2017-től adókedvezményeket vezetnek be, amelyek a dolgozók munkába járását, lakhatását segítik. „Január elsejétől adómentesen járulhatnak hozzá a munkaadók a munkavállalók autóval történő munkába járásához kilométerenként 15 forintig. Eddig 9 forintig volt ez a lehetőség, innentől kezdve ezt kiterjesztettük 15 forintra. Ugyanakkor az a döntés is született, ha egy munkaadó a munkavállaló lakhatási költségeihez hozzájárul, akkor öt éven keresztül ennek egy jelentős része – csökkenő mértékben – leírható lesz az adóalapból” – fogalmazott a tárcavezető.

A nyolcmilliárd forintos beruházással 400 munkahely jött létre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!