2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Bővítenék a devizás lakások felvásárlását

2016. október 25., kedd 10:02

Könnyítene a devizások helyzetén a bankszövetség, tovább csúszik a szemétszámlák kiküldése, olcsóbb lesz az internet, stagnál a forint. Olvassa el a Hír TV gazdasági híreit!

Eszközkezelő

Kibővítené a Bankszövetség a bedőlt devizahitelek miatt árverésre kijelölt ingatlanok állami felvásárlását. A pénzügyi szervezet szerint a Nemzeti Eszközkezelőnek az eddigi 33 ezren kívül további 15 ezer lakást kellene felvásárolnia. Közleményükben kiemelik, hogy a programot a pénzintézetek is támogatják úgy, hogy követelésük nagy részéről lemondanak, ezzel pedig megkönnyítik az adósok helyzetét. A bankszövetség szerint a hatalmas érdeklődés is indokolja a felvásárlások kibővítését – jelenleg az eszközkezelő legfeljebb 35 ezer ingatlant vásárolhat meg.

Kukaholding

Egyre csúszik az új szemétszámlák kiküldésének dátuma. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt. legutóbb augusztusra ígérte a már hónapok óta esedékes kukacsekkek kiküldését, a múlt héten azonban kiderült, hogy év végéig már nem postáznak, mert nem készült el az informatikai rendszerük. Most úgy tűnik: valamikor 2017 első negyedévében kaphatja meg a csekkeket a mintegy két és fél millió háztartás, akkor azonban már csaknem egyéves díjat kell majd befizetni – a több tízezer forintos tétel ugyanakkor a legtöbb magyar családnak komoly megterhelést jelent.

Olcsó internet

Januártól jön az olcsóbb internetcsomag. 2017-től minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz az a Digitális Jólét Alapcsomag, amelyhez 15 százalékkal kedvezőbb áron lehet hozzájutni. Azok igényelhetik, akiknek a megelőző egy évben nem volt semmilyen internet-előfizetése. A kedvezmény a vezetékes és a mobilinternet-előfizetésekre is vonatkozik. Az olcsóbb internettel kapcsolatos kormány-előterjesztést várhatóan novemberben nyújtják be.

Benzin

Drágábban tankolhatunk szerdától. A Mol 3-3 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát. Így egy liter benzin átlagára 349-350 forintra, a dízelé pedig 364-365 forintra nő. Az autósok a különböző kutaknál 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak.

BUX

Erősödött a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 241 pontos emelkedéssel, 29 813 ponton zárt hétfőn.

Forint

Stagnált a forint a főbb devizákkal szemben. Az eurót a 308-as szinten jegyezték, a svájci frankot 285, a dollárt 283 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!