2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Bejelentették: New Yorkba és Chicagóba is lesz közvetlen járat Budapestről

,

2017. július 7., péntek 12:37, frissítve: péntek 18:20

Közvetlen járatok indulnak jövőre Budapestről New Yorkba és Chicagóba – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Most még csak Lengyelországból érkeznek a LOT gépei Ferihegyre, ám a lengyel légitársaság repülői jövőre már New Yorkba és Chicagóba is viszik közvetlenül az utazókat Budapestről.

„Az a tény, hogy egy lengyel légitársaság indítja meg jövő év nyarától a Budapest–New York és Budapest–Chicago járatokat, világosan mutatja a közép-európai együttműködésben rejlő erőt, energiát és dinamizmust, és világos üzenet azoknak, akik a közép-európai együttműködést temetik, akik a közép-európai együttműködést megpróbálják megdönteni, illetve megbontani. A mai alkalom komoly lehetőség arra, hogy megüzenjük, a visegrádi együttműködést megbontani, a közép-európai együttműködést aláásni nem lehet” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A lengyel miniszterelnök-helyettes szerint a megállapodással mindkét ország nyert. „A magyarok és a lengyelek dinamikus társadalmak, ez a mi óriási előnyünk. Az országunkba akarjuk csábítani a befektetőket, nyitottak vagyunk, a belföldi és a külföldi befektetők száma is növekszik. Ez annak a jele, hogy dinamikus részei vagyunk Európának. A mai bejelentéssel pedig az unión belül is növeltük a versenyképességünket” – emelte ki Mateusz Morewiecki.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője szerint Lengyelország és Magyarország az USA két fontos szövetségese gazdasági értelemben, a közvetlen járatok pedig Amerika számára is új lehetőségeket nyitnak. „Nagy öröm számomra, hogy sok új ajtót fog kinyitni a két új járat a magyarok és az amerikaik előtt is. A járatok kényelmesebbé és gyorsabbá teszik majd az utazást a magyaroknak az USA-ba, azoknak, akik üzleti, turisztikai, családlátogatási vagy tanulmányi útra repülnek a két ország között” – hangoztatta David Kostelancik.

A lengyel nemzeti légitársaság flottájához tartozó Dreamliner hetente hatszor repül majd – négyszer New Yorkba, kétszer Chicagóba. Az első gép 2018. május elején száll fel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!