2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Balog: Hatmilliárdot fordítottunk civil szervezetekre

2017. január 18., szerda 07:57, frissítve: kedd 12:33

Milliárdokat adtak civil szervezeteknek, megkezdődhet a 3-as metró kocsijainak felújítása, közel egymillióan késve kapták meg csomagjaikat.

Védőháló

Hatmilliárd forintot kaptak a családokat segítő civil szervezetek. A nyertes programok egyebek mellett krízishelyzetben lévőket segítenek, hozzájárulnak a nemek közötti egyenlőség megteremtéséhez, támogatják a kapcsolati erőszak megelőzését vagy a fiatalok felkészülését a családi életre.

„154 szervezetre fordítottunk hatmilliárd forintot, Védőháló a családokért a program neve, egyenként húsz- és negyvenmillió forint között lehetett támogatást kapni, az átlagosan megítélt támogatás 38 millió forint. Meggyőződésünk, hogy Magyarország akkor erősödik, ha a családokat erősítjük” – nyilatkozta az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán.

 

2018-as büdzsé

Az év elején megszavazhatja már a 2018-as költségvetést az Országgyűlés – írja a Magyar Idők. Ha ez így lesz, az idei sorban a harmadik év, amikor a képviselők az őszi helyett már a tavaszi ülésszakon rábólintanak a következő évi büdzsére. A nemzetgazdasági tárca szerint mindez azért jó, mert így minden érintett szereplő kiszámítható körülmények között készülhet fel a következő évre.

 

Felújított metrók

Megkapták a típusengedélyt a hármas metró felújított kocsijai. A Fejlesztési Minisztérium közölte: a határozat alapján megkezdődhet a járművek sorozatjavítása. A felújított metrószerelvények azt követően szállíthatnak majd utasokat, hogyha minden teszten alkalmasnak találják a vasúti forgalomban való közlekedésre. A főváros közel 70 milliárd forint hitelből finanszírozza a 37 darab, hat kocsiból álló metró felújítását. Az orosz Metrovagonmas Moszkva melletti üzeme 2018-ig több mint 220 kocsit hoz rendbe 219 millió euróért.

 

Csomagok

Majdnem egymillióan kapták meg késve karácsonyi online rendelésüket Magyarországon – derül ki egy internetkutató cég felméréséből. Az átlagos csúszás 5 nap volt, de 12 százalékukhoz még január első hetében sem érkezett meg az áru. A késések fő oka, hogy a webáruházak nem számítottak ekkora forgalomnövekedésre, a futárszolgálatok pedig nem tudták eléggé bővíteni kapacitásukat. Mindez nem is tett jót az e-boltok megítélésének, főleg, hogy csak alig harmaduk értesítette az ügyfeleket a csúszásról, a legtöbbször a vásárlónak kellett nyomoznia.

 

Cukordrágulás

Idén újabb 5-7 százalékkal drágulhat a cukor, amelynek ára éves összehasonlításban decemberig jelentősen emelkedett. A szakértő ezt azzal magyarázta a Világgazdaságnak, hogy a termelés a magas készletek ellenére sem tud lépést tartani a kereslet növekedésével. Csökkennek a készletek Európában is, az unió a 2015-ös gazdasági évet még közel 4 millió tonnás készlettel zárta, tavaly azonban 1,4 millió tonna sem maradt a raktárakban. A globális cukortermelés tavaly meghaladta a 174 millió tonnát, miközben a felhasználás majdnem 184,5 millió volt.

 

BUX

Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,6 százalékos csökkenéssel, 32 782 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

 

Forint

Kéthavi csúcson a forint. Az euróval szemben tartotta a 307-es szintet, a svájci frankkal és a dollárral szemben viszont erősödött. A frankot 286, a dollárt pedig 287 forintért kínálták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!