2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Az utasok kárára játszott a szabadságokkal a légitársaság

2017. szeptember 18., hétfő 08:33, frissítve: hétfő 10:39

Ryanair

Akár 385 ezer utast is érinthet, hogy a Ryanair nem számolt megfelelően dolgozóinak szabadságolásával. A Bloomberg szerint a fapados légitársaság hat hét alatt naponta 40-50 járatot kénytelen törölni, hogy eleget tegyen az előírásoknak és kiadhassa a szabadnapokat az év vége előtt. Csak vasárnap 82 járatot töröltek. A társaság visszaadja az utasoknak a pénzt, vagy segítenek más járatot találni – a terv szerint a gépek 2 százaléka nem fog a levegőbe emelkedni az érintett időszakban.

 

GDP

Meghamisíthatták a török GDP-adatokat az egyik német bank elemzői szerint. A legfrissebb jelentés alapján a gazdaság kiheverte az egy évvel ezelőtti puccskísérletet, de a szakértők szerint a statisztika hitelessége erősen kétséges. A 2,1 százalékos második negyedéves bővülést a beruházások kiugróan magas növekedése eredményezte, amely nagyrészt az építőiparnak volt köszönhető. Arról nem közöltek adatokat, hogy ebből mennyi volt állami megrendelés, de elemzők szerint nagyrészt a kormányzat, nem pedig a magánszférából jövő megrendelések miatt történt.

 

Iskolatej

6,6 milliárd forint jut az iskolatej- és gyümölcsprogramra jövőre. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint az idén 430 ezer gyermek kap hetente négyszer tejterméket, valamint 560 ezren jutnak friss gyümölcshöz. Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a program nemcsak a fiatalok egészséges fejlődését, hanem a kistermelőket is segíti.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!