2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Az UHT tejjel csalják az áfát

2016. május 24., kedd 12:43, frissítve: kedd 12:43

Az áfacsalások megszüntetéséhez az UHT tej áfáját is csökkentenie kellene a kormánynak – véli a Tej Terméktanács elnökségi tagja.

Hegedűs Imre Reggeli járat című műsorunkban úgy fogalmazott: a magyar fogyasztóknak mindössze az ötöde iszik friss tejet, legnagyobb részük az olcsóbb importtejet fogyasztja.

– Sajnálatos módon a friss tejet alig fogyasztja a magyar fogyasztó, az összes elfogyott folyadéktejnek mindössze a 20 százaléka tehető ebbe a termékkategóriába. A magyar fogyasztók rászoktak az ESL és az UHT tej fogyasztására, és körülbelül 80 százalékban ezt a tejet fogyasztják.
– Ugye az egyik a 21 napos, a másik…
– Igen, az úgynevezett féltartós tej, a másik a tartós tej, ami bizony 180 napig megőrzi szavatosságát, tehát ezt fogyasztják. A másik ok ennél sokkal egyszerűbb és még ennél is borzasztóbb, méghozzá az, hogy nem a friss tejjel, viszont az UHT tejjel csalják az áfát az áfacsalók. Az UHT tejjel és a félkemény sajtokkal. Tehát ha a kormánynak az lett volna a szándéka, hogy az áfacsalást megszünteti, akkor az UHT tej áfáját csökkenti

– fogalmazott a Tej Terméktanács elnökségi tagja.

Tekintse meg a Hegedűs Imrével készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!