2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az osztogatás jellemzi a magyar gazdaságot

2017. május 16., kedd 07:26, frissítve: kedd 08:42

Hódít a haveri kapitalizmus és a lopakodó centralizáció – Bod Péter Ákos közgazdászprofesszor szerint.

Jellemzés

Hódít a haveri kapitalizmus és a lopakodó centralizáció. Bod Péter Ákos szerint ez jellemzi ma Magyarországot. A Corvinus Egyetem közgazdászprofesszora a Magyar Nemzetnek adott interjúban kiemelte: továbbra is az osztogatás jellemzi a magyar gazdaságot, az uniós pénzeket rossz hatékonysággal használják föl, a kormány pedig visszafogja a gazdasági aktivitást. Az egykori jegybankelnök szerint az sincs rendben, hogy a Matolcsy György vezette nemzeti bank hatalmas összegeket költ oktatási tevékenységre.

 

Airbnb

Sumákolnak a magyar airbnb-sek, ezért rájuk száll a NAV. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ír adatokat összevetette a szállásadók bevallásaival, és több mint 80 százalékos eltérést találtak. Az adóhatóság ezért támogató eljárásban tájékoztatja az adózókat a mulasztásról, hogy önként pótolhassák azt. Az adóügyekért felelős államtitkár, Tállai András szerint a vendéglátóknak érdemes az úgynevezett tételes átalányadót választani, amely szobánként évi 38 400 forint közterhet jelent. Az ír adóhatóság adatai szerint 2015-ben az Airbnb-vel csaknem 4500 magyar szállásadó állt kapcsolatban, ők összesen 120 ezer alkalommal adták ki ingatlanjukat, amivel mintegy 6 milliárd forint bevételt szereztek.

 

Korlátlan internet

Magyarországon egyedülálló tarifacsaládot vezet be a Telenor, melynek egyik eleme a korlátlan mobilinternet. A cég vezérigazgatója sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy bár az értékesített új telefonok 98 százaléka okostelefon, világviszonylatban hazánk mégis jelentős lemaradásban van a 100 lakosra jutó mobilinternet-előfizetések számában. A vállalat termékfejlesztési területvezetője szerint az új csomaggal nemcsak korlátlan internetet, hanem több tudást és információt is biztosítanak az ügyfeleknek.

„A Telenor Magyarország a mai nappal piacra léptette az új mobiltarifa-portfólióját, melynek neve Telenor Hello Data. Ennek a portfóliónak a legizgalmasabb része az, hogy korlátlan adatszolgáltatást nyújt az ügyfeleinknek a benne foglalt percmennyiségek mellett. A korlátlanságot nemcsak adatmennyiségben értjük, hanem abban is, hogy ténylegesen nincsen benne sebességkorlát, sebességlimit, amelyet az ügyfelek felé alkalmaznánk” – mondta el Szinyei-Ihász Marietta, a Telenor Magyarország Zrt. termékfejlesztési területvezetője.

 

BUX

Stagnált a BUX, de így is történelmi csúcsot döntött. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe hétfőn mindössze 26 pontos emelkedéssel, 34 462 ponton zárt.

 

Forint

Tovább erősödött a forint az euróval szemben hétfő délutánra, a közös uniós deviza pénteken a 309-es szint alatt is járt. A svájci frankot 282, a dollárt 281 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!