Az illeték nélkül is lehet fedezete a munkahelyvédelmi akciótervnek

TK, 2012. szeptember 12., szerda 10:05, frissítve: szerda 10:42
A Magyar Nemzeti Bankra terhelt tranzakciós illeték nélkül is meg lehet a fedezete a munkahelyvédelmi akciótervnek – mondta a Hír Televízió Rájátszás című műsorában Csaba László közgazdász.

A szakember szerint ehhez többek között elegendő megállapodni az IMF-fel, ha az eddiginél nagyobb mértékű adóbevételhez jut a költségvetés: „Közgazdásznak mindig a kiadáscsökkentést kell mondania, ez az egyik, a másik pedig, hogy reménykedünk abban, hogy nem lesz örökké válság Európában, azért ha a nemzetközi helyzet kedvezőbbre fordul és mondjuk az idei 1,5 százalékos csökkenés helyett jövőre egy 1,5 százalékos növekedés lesz, akkor az önmagában véve 300 milliárd forintot jelent.”

„Jó megállapodás” – Rájátszás

Csaba László a kötcsei találkozón azt mondta, ő egészen biztos benne, hogy a kormány meg tud egyezni a valutaalappal. „Az IMF az elmúlt tíz évben nem volt ennyire engedékeny, mint most, és nem szándéka, hogy olyan feltételeket nyomjon le a kormány torkán, amit az nem szeretne.” A kiigazítás, ami szükséges esetleg a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához, tartható, viszont a tranzakciós illeték jegybankra való kiterjesztését nem támogatja a közgazdász.

Forrás: MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása