2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Átvilágíthatja az ügyfeleit a posta

Hír TV

2017. december 29., péntek 07:25, frissítve: péntek 07:57

Változnak a postai csekkbefizetés szabályai január 1-jétől. Egyre többen vásárolnak bankkártyával. Év vége előtt emelkedik az üzemanyag ára és mínuszban zárt a BUX. A Hír TV online gazdasági hírösszefoglalója.

Változnak a postai csekkbefizetés szabályai január 1-jétől. A pénzmosás elleni törvény miatt jövőre azonosítania kell magát a postán azoknak, akik 300 ezer forintnál nagyobb összeget akarnak készpénzben sárga vagy fehér csekken feladni. Ha a befizetett összeg meghaladja a 2,5 millió forintot, akkor az ügyfelet átvilágítják, okiratait a posta lemásolja. Bankkártyás fizetésnél nem lesz szükség iratokra.

Egyre többen vásárolnak bankkártyával. A Világgazdaság azt írja, a növekedésben közrejátszhat az is, hogy egyre több üzletben lehet kártyával fizetni. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint belföldön 1,1 milliárd forint értékben vásároltak így, ez 26 százalékkal több, mint tavaly. Az érintéses fizetések száma is nő, az összes vásárlás több mint 69 százalékát bonyolították le paypass-szal. Az internetes vásárlási forgalom is nőtt: a tavalyihoz képest 37 százalékkal.

Év vége előtt emelkedik az üzemanyag ára. A benzin bruttó 2 forinttal kerül többe, a gázolaj ára nem változik. Az emeléssel a benzin átlagára 358 forintra nő, a gázolajé 369 forint marad. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

Mínuszban zárt a BUX. A budapesti értéktőzsde részvényindexe 3 század százalékos csökkenéssel, 39 178 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények nyereséggel zártak.

Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 310-es szinten jegyezték. A svájci frankot 264, a dollárt 259 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!