2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Átadták a Mitsuba új üzemét Salgótarjánban

2016. szeptember 15., csütörtök 11:32, frissítve: csütörtök 11:34

Japán autóelektronikai cég bővíti gyárát Salgótarjánban. A Mitsuba új üzemrészét szerdán adták át. A teljes beruházás több mint 4 milliárd forintból valósul meg, és 150 új munkahelyet teremtett. Ebből 850 millió forint állami támogatás.

Még üresen áll az új csarnok, de hamarosan új gyártósor kerül a zöld padlóra a Mitsuba salgótarjáni gyárában. A piacvezető vállalat tizenhét országban van jelen, Magyarországon tizenöt éve állít elő különféle elektromos autóalkatrészeket. A 1,5 milliárd forintos fejlesztésnek, amely a gyártó és tárolókapacitás bővítéseként valósult meg, több oka volt.

„További megrendeléseket kaptunk új vevőktől, és nemcsak az összeszerelést, hanem a gyártást is szeretnénk Salgótarjánba hozni. Ez örvendetes hír, örvendetes elhatározás a cégtől. 7000 négyzetméter volt az eredeti terület, ezt 8600 négyzetméterrel bővítettük, tehát több mint megdupláztuk a területet. A cég központjának távolabbi elképzelése és terve, hogy ide hozza az európai központot” – mondta László Miklósné, a magyarországi Mitsuba gazdasági igazgatója.

Ennek elérésére a cég jövő év végéig még további 4 milliárd forintos fejlesztést tervez, akárcsak több hazai gépjárműipari nagyvállalat. Az ágazat 31 százalékát adja a hazai feldolgozóiparnak, 150 ezer munkahelyet biztosítva.

„A lendület idén is kitartott, hiszen olyan – úgy gondolom, mérföldkőnek számító – beruházásokat tudtunk bejelenteni, mint például a Mercedes új kecskeméti gyára, amely 1 milliárd eurós fejlesztést jelent, 2500 új munkahellyel. Hasonlóan jelentős lépésnek tartom azt is, hogy a Samsung SDI elektromos járművekhez való akkumulátorait Magyarországon fogja gyártani, ez egy gödi fejlesztés, 300 millió euró értékben 600 munkahelyet létrehozva fog megvalósulni” – így a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, Ésik Róbert.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára a munkaerő-hiányra hívta fel a figyelmet a megnyitón. Kiemelte: új megoldások kellenek a szakképzésben és az emberek munkába járásának megkönnyítésében. „A magyar kormány most is és a jövőben is még inkább odafigyel arra, hogy a munkaerő-mobilitási programok még intenzívebbek legyenek, a munkába jutást, illetve a munkások szálláslehetőségeit még inkább megkönnyítsük, olcsóbbá tegyük a cégek számára is” – jelentette ki a helyettes államtitkár. Hozzátette: a három évvel ezelőtt indult duális képzés is jó alapot teremthet arra, hogy a cégek minél előbb szakképzett embereket tudjanak foglalkoztatni Magyarországon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!