2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Andorrai blama, May belebukhat a győztes választásba

Hír TV

2017. június 11., vasárnap 22:45, frissítve: hétfő 10:15

A magyar válogatott Andorrában, Theresa May pedig a brit előre hozott választásokon zakózott hatalmasat. Eközben a kormány elbontaná a panelházak legfelső szintjeit, és Pakson is bontani kell, mivel a város utcái nem bírnák el az atomerőmű-bővítéssel járó terhelést.

1-0-ra kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Andorrától a világbajnoki selejtezőn. A pireneusi miniállam amatőr játékosokból álló csapata 186. a világranglistán, és története során először szerzett gólt Magyarország ellen. Bernd Storck, a válogatott kapitánya a meccs után azt mondta, a vereségért vállalni kell a felelősséget, és ő lesz az első, aki ezt megteszi.

Vona bejelentkezett kormányfőnek

Nagy többséggel választották meg Vona Gábor pártelnököt a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének. Vona Gábor a pártkongresszuson biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot ígért, amelyet magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel irányítanak majd.

Paks belerokkan a bővítésbe

Mivel az utcák nem bírnák a terhelést, részben Paksot is át kell építeni az atomerőmű bővítése miatt. Paks II.-t javarészt külföldi vállalatok építenék fel, legalábbis Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar–orosz tagozatának tiszteletbeli elnöke azt mondta: bár a magyar–orosz szerződésben negyven százalék szerepel, már az nagy eredmény lenne, ha a munkák harminc százalékát magyar beszállítók végeznék. A Roszatom ősszel kiírja a tendereket a beruházás kapcsán.

Panelbontás

Vegyes érzéseket váltott ki Hódmezővásárhely lakosságából a kormány panelvisszabontási ötlete. Ennek lényege, hogy a tízemeletesek legfelső szintjét elbontanák, mivel ott a kormányzat szerint nagyon meleg van, a lakókat pedig javarészt kertes házakba költöztetnék. A német mintára alapozott elképzelést Lázár János kancelláriaminiszter városában tesztelnék. A Párbeszéd szerint bontás helyett inkább fejleszteni kellene a panelházakat. Karácsony Gergely társelnök idiotizmusnak nevezte a kabinet elképzelését.

May öngólt rúgott

Bár a választásokat megnyerte, elvesztette többségét a brit előre hozott voksoláson a Theresa May vezette Konzervatív Párt, így kisebbségi kormányzásra kényszerül. A kormányfőt már pártján belül is sokan támadják, és két legbizalmasabb tanácsadója is lemondott. A Konzervatív Párthoz közel álló egyik portál felmérése szerint a párttagok csaknem hatvan százaléka azt szeretné, ha Theresa May lemondana. Az előre hozott választás ugyanis a miniszterelnök-pártelnök ötlete volt, aki azt remélte, hogy a toryk megerősödve jönnek ki belőle.

Tarlós mindenképp felújítja a metrót

Lelkiismereti kérdésként kezeli a 3-as metró ügyét a főpolgármester. Tarlós István azt is közölte: több tíz milliárdos tartalékai vannak a fővárosnak, amelyet ha kell, a metróra szánnak – a kormány ugyanis nem ad több pénzt a beruházásra. Bár a kormánnyal kötött, érvényes támogatási szerződésben 137,5 milliárd forint szerepel, amely a szakvélemények alapján bőven elég az alagút felújítására, ha a költségek mégis meghaladják az összeget, a fővárosnak arra is lesz fedezete, igaz, más beruházások rovására. A teljes alagút, illetve az északi szakasz felújítását már szeptember végén elkezdhetik, a maradék szakaszokra pedig valószínűleg új tendert írnak ki. A DK szerint Tarlós a Bálna eladásából fedezné a 3-as metró felújításának pluszköltségeit. Gy. Németh Erzsébet úgy tudja, a középület értékesítése a jövő héten kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé. A Bálna nagyjából 11 milliárdot érhet.

Taigetosz

Aláírta Áder János a sajtóban Taigetosz-törvényként elhíresült jogszabályt, amelynek értelmében a speciális igényű tanulók nem kapnak felmentést az osztályzás alól. A módosítás arról is rendelkezik, hogy megfelelő számú szakember híján nemcsak gyógypedagógusok, hanem szakképesítés nélküli pedagógusok is foglalkozhatnak enyhén értelmi fogyatékos gyermekekkel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!