2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:35

„Ami hiányzik, az az energiatakarékosság”

2017. március 10., péntek 20:37, frissítve: szombat 12:59

A magyar kormány leginkább úgy tudná a környezetet védeni, ha fejlesztésekkel, energiahatékonyságot növelő programokkal csökkentené az ország energiaigényét és -felhasználását – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Bándi Gyula.

A frissen hivatalba lépett zöldombudsman szerint a kibővítendő paksi atomerőmű ebből a szempontból nem jobb, de nem is rosszabb a többi energiaforrásnál

„Paks is egyike azoknak az energiai megoldásoknak, amelyeket együttesen kell kezelni. Tehát se nem rosszabb, se nem jobb a többinél. Nekem mindig az a fixa ideám, ha szabad ezt mondanom, hogy ami hiányzik, láthatóan, az az energiahatékonyság és az energiatakarékosság, hiszen pontosan az lenne a lényeg, hogy ne az igényeknek való megfelelésre törekedjünk, hanem hogy azokat az igényeket hogyan lehetne csökkenteni, mert lehet. És hogyha így kezeljük, akkor Paks is kicsit relatívabb lesz, és kevésbé jelentős problémát okoz, főleg hogyha a környezetvédelmi feltételeket egyébként tiszteletben tartják” – fogalmazott Bándi Gyula.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!