A világ legmodernebb gyára épülhet Magyarországon Orbán szerint

SZA, 2017. április 7., péntek 17:49
Magyarország Közép-Európa termelési motorja akar lenni, a gyöngyöshalászi gumiabroncsgyár elindítása ennek az egyik feltétele – mondta Orbán Viktor az Apollo Tyres üzemének átadásán.

A miniszterelnök kiemelte: a magyar gazdaságnak akkor van esélye a sikerre, ha az indiai abroncsgyártóhoz hasonló partnerekkel sikerül szoros együttműködést kialakítania a következő években. A gyöngyöshalászi beruházás 475 millió euróból, azaz mintegy 147 milliárd forintból valósult meg.

„Mi nem egyszerűen egy beruházást üdvözlünk itt, hanem a világ egyik legmodernebb beruházását, az egyik legmagasabb szintű beruházást. Egy olyan beruházást, amelynek a szellemi tartalmára és minőségére is büszkék lehetünk. Nekünk, magyaroknak ez fontos. Ez nem összeszerelő üzem, ez nem egyszerűen egy megszokott technológia: itt egy olyan beruházást üdvözlünk, amely célul tűzte ki, hogy a világ egyik legmodernebb gyárát hozza létre, és azt a szellemiséget, amelyre büszkék vagyunk, egy gyár formájában testesítse meg” – mondta Orbán Viktor.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés