2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

„A terrorizmus nem állíthatja meg a turizmus fejlődését”

,

2016. április 10., vasárnap 10:12, frissítve: szerda 09:26

Tunéziában tartotta első külföldi ülését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A szervezet az észak-afrikai úti célokat szeretné népszerűsíteni, és ebben tunéziai kormányzati segítséget is kapnak. Egy év alatt 3 százalékot zsugorodott a tunéziai GDP, miután a terrorakciók miatt több százezer turista mondta vissza az utat.

A tunéziai Szúszában is fémdetektoros ellenőrzést vezettek be a szállodákban. A szigorú intézkedésekre azután került sor, hogy tavaly két terrortámadás is volt a városban. Hatvanan haltak meg, köztük turisták is. A merényletek miatt jelentősen visszaesett az ide látogatók száma. A 40 éve létező Magyar Utazási Irodák Szövetsége ezért rendezte első külföldi közgyűlését épp itt.

„Üzenet értéke is van, elsősorban a magyar és gyakorlatilag a világ összes országában az utazóknak az, hogy a terrorizmus és a politika nem állíthatja meg a turizmus fejlődését” – hangoztatta a szövetség elnöke. Erdei Bálint szerint aki külföldre utazik, az csak regisztrált utazási irodával menjen, mert ezek a cégek garantálják a minőségi szolgáltatásokat, nemcsak Tunéziában.

A közgyűlésen részt vett az arab ország idegenforgalmi minisztere is. A Hír Televíziónak elmondta: nemzetközi segítséget is igénybe vesznek azért, hogy megvédjék a turistákat. „Országunkban kiemelt fontosságú a biztonság megteremtése. A Bardo Múzeumnál történt merénylet után Németországgal, Nagy-­Britanniával és Franciaországgal megállapodást kötöttünk új biztonsági intézkedések meghozataláról a repülőtereinken” – monda Salma Ellomi Rekik turisztikai miniszter.

A terrorizmus világszerte fenyegeti az embereket, teljes biztonság sehol sincs. Ezt már Magyarország tunéziai nagykövete mondta. „Abszolút biztonság ma a világon sajnos nem létezik. Ezt Európában és más helyszíneken történő merényletek bebizonyították. A turistáknak is azt kell figyelniük, amit mi figyelünk, szakemberek, hogy az adott kormányok, államok milyen intézkedéseket tesznek, milyen az általános hangulat az országban, milyen az itt élő emberek reakciója az erőszakra. És azt gondolom, hogy ezekben a tekintetekben Tunézia óriási dolgokat csinál” – fogalmazott Szentgyörgyi Zoltán.

A tunéziai GDP 15 százaléka származott a turizmusból még két éve. Ez a tavalyi merényletek után 12 százalékra csökkent, a tuniszi kormány ezért szeretné most növelni az ide látogatók számát – tudósította a Hír Televíziót Szócska Ákos Szúszából.

A Hírvilág Tunéziában forgatott, tekintse meg a teljes adást:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!