2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

A Telekom szerint ők a legjobbak

2017. január 20., péntek 08:11, frissítve: péntek 11:20

Nekimegy a versenyhivatalnak a Telekom, reménykedhetnek a devizahitelesek, gyengült a forint.

Telekom-büntetés

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt hatszázmillióra büntette a Telekomot a Gazdasági Versenyhivatal. Az indoklás szerint a cég 2014 októbere és 2015 júniusa között megjelent reklámjaiban nem volt tárgyilagos, amikor azt állította, hogy övé az ország legnagyobb 4G-s mobilinternet-hálózata. A társaság már jelezte, hogy jogi útra tereli az ügyet. A Telekom szerint ugyanis ellenőrizhető, hogy a reklámban igazat mondtak

 

Devizahitelesek

Több ezer egykori devizahitelesnek adhat reményt, hogy az EU bírósága vizsgálni kezdte: ütközik-e az uniós joggal az elszámoltatási és a forintosítási törvény néhány paragrafusa – írja a Magyar Nemzet. A testületet a Fővárosi Törvényszék kereste meg egy konkrét ügyben. A vizsgálat hírére a Fővárosi Ítélőtábla fel is függesztette a pert, és így döntött a napokban egy hasonló ügyben a kecskeméti bíróság is. Ha Luxemburg kimondja, hogy a két törvény kifogásolt pontjai szemben állnak az uniós joggal, a döntés kötelező a hazai bíróságok számára is.

„Ez, hogy ők nem vették figyelembe az európai jogot a csatlakozási alapokmányunkat megsértve, ez lett a törvényhozóknak a bűne. Hozzá kell tenni, az összes parlamenti párt természetesen megszavazta. És most ennek ez a következménye. Vissza kell állítani a tisztességet a törvényhozásnál, ez nem volt tisztességes, sem az európai joggal, sem az adósokkal szemben. Remélhetőleg az Európai Bíróság ennek pontot tesz a végére” – mondta el Léhmann György ügyvéd.

 

Taxik

A taxik többsége már online pénztárgéppel ad számlát utazóinak. Az Országos Taxis Szövetség elnöke a Világgazdaságnak azt mondta: a 9500 autóból 7000-ben már működik a NAV-hoz bekötött kassza. Metál Zoltán hozzátette: akinek járt az 50 ezer forintos támogatás, és a megadott határidőig igényelte a pénztárgépet, már meg is kapta a pénzt. / Akinek az autójában még nincs pénztárgép, annak számlát kell adnia, és havonta tételes bevallást kell benyújtania a hivatalnak.

 

BUX

Mínuszban zárt a BUX: A budapesti értéktőzsde részvényindexe 0.4 százalékos csökkenéssel 32 709 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények többsége veszteséggel zárt.

 

Forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós devizát a 308-as szinten jegyezték. A svájci frankot 287, a dollárt 290 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!