2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

A Telekom nyerte a jegybank mobiltenderét

2017. február 22., szerda 07:41

Összesen 36 ezer család vette igénybe a csokot, 267 millióért ad előfizetéseket a Telekom, idei csúcsán a forint.

Csok

A bevezetése óta összesen 36 ezer család vette igénybe eddig a családi otthonteremtési kedvezményt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az egyik LMP-s képviselő kérdésére azt válaszolta, összesen 87 milliárd forintot adtak, így egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatást kapott. Rétvári Bence kiemelte, az új lakás és használt lakás építéséhez, vásárlásához, illetve bővítéséhez nyújtott anyagi támogatással a kormány a családok gyermekvállalását akarja segíteni.

Készházak

Betelt a készházépítéssel foglalkozó cégek naptára, már csak jövő évi átadással vállalnak munkát. A Világgazdaság szerint a roham azután indult, hogy életbe lépett az építőipari áfacsökkentés és a családi otthonteremtési kedvezmény módosítása. Legutóbb a 2008-as gazdasági válság előtt volt a mostanihoz hasonló számú megrendelése az előre legyártott elemekből házat építő vállalkozásoknak.

Nyertes

A Telekom nyerte a jegybank mobiltenderét. A szolgáltató 267 millió forintért cserébe az MNB kétezer dolgozójának ad telefonos előfizetést és adatforgalmat korlátlan időre. Az ajánlatok értékelésénél 25 súlyszámmal szerepelt a minőség és 75 súlyszámmal az ár.

Brit GDP

Négy százalékkal esne vissza a brit bruttó nemzeti össztermék a bevándorlók nélkül. Az egyik londoni kutatóintézet szerint, ha a külföldi munkavállalók egy napig nem dolgoznának, az átszámítva 120 milliárd forintnyi veszteséget okozna. Ez pedig az egy nap megtermelt GDP 4%-ának felel meg. A felmérés szerint a brit munkaerőpiac 11 százalékát adják a külföldi munkavállalók, de az egészségügyben, a vendéglátásban és az élelmiszer-feldolgozásban ennél jóval nagyobb az arányuk.

BUX

Történelmi csúcson a BUX. A Budapesti Értéktőzsde 351 pontos emelkedéssel, 34 324,99 ponton zárta kedden a kereskedést.

Forint

Idei csúcsán a forint az euróval szemben. Az uniós devizát a 307-es szint körül jegyezték kedd délután. A svájci frankot 288, az amerikai dollárt pedig 291 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!