2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

A szolgáltatás minőségét nem befolyásolhatja a rezsicsökkentés

Nem befolyásolhatja a szolgáltatás minőségét a rezsicsökkentés – jelentette ki a Hír Televízió P8 című műsorában a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Gulyás Gergely szerint az állam közbelépne, ha ilyet tapasztalna. Hozzátette: a szolgáltatók évekig extraprofitot szereztek Magyarországon, de nyereségük nagy részét nem beruházásokra fordították.

A baloldali pártok nem állnának ellen a külföldi cégeknek, ezért kormányra kerülésük esetén megszüntetnék a rezsicsökkentést – erről Gulyás Gergely beszélt a Hír Televízió P8 című műsorában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint szükség van a további mérséklésre, mert a szolgáltatók az elmúlt években extraprofitot szereztek a családok kárára. Hangsúlyozta, a szolgáltatás minőségét nem befolyásolhatja a rezsi mérséklése. Szerinte az ellenzék által hangoztatott energiatakarékossági beruházásokkal nem lehet helyettesíteni a rezsicsökkentést, sok családnak ugyanis nem lenne önereje a fejlesztésekhez, az állami és uniós források pedig nem elegendők, hogy tízmillió állampolgár számára finanszírozzák ezeket a beruházásokat.

Gulyás beszélt a devizahitelek kérdéséről is. Szerinte mivel a kölcsönszerződések feltételeit a bankok szabták meg, most az a helyes lépés, ha a kormány időt ad a pénzintézeteknek arra, hogy önállóan javítsák ki ezeket a hitelszerződéseket. „Ha nem állnak elő olyan javaslattal, amely elfogadható a devizahitelesek számára azon elvek szerint, amelyeket mi egyértelművé tettünk, akkor természetesen a kormány vagy a kormánypárti frakció tesz előterjesztést, és november 1-je után a parlament ezt el fogja fogadni” – szögezte le a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hangsúlyozta: a szocialista kormányok semmit sem tettek, hogy megakadályozzák a devizahitelek tömeges terjedését, de ez ellen a pénzügyi felügyeletnek is fel kellett volna lépnie.

Tekintse meg a Gulyás Gergellyel készült teljes interjút!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!