2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Gazdaság

A szocialista agrárkormányzat miatt úszik el a támogatás?

A szocialista agrárkormányzatot tette felelőssé az uniós mezőgazdasági támogatások egy részének visszafizetéséért a vidékfejlesztési államtitkár. Budai Gyula egy felsőzsolcai húsüzemben arról is beszélt, hogy a Magyar Fejlesztési Bank 15 milliárd forintos hitelkeretet nyit az ágazat szereplőinek.

Csontfűrésszel darabolják a sertést a felsőzsolcai üzemben. A cégnél 61-en dolgoznak, és 28 tanulót is foglalkoztatnak. A cég ügyvezetője, Fazekas József egyelőre nem kíván fejleszteni, mert – mint mondja – minden eszköze megvan, az embereket meg szeretné megtartani

A Magyar Fejlesztési Bank 15 milliárd forintos forgóeszköz-hitelkeretére már pályázhatnak a húsfeldolgozó vállalkozások. Áprilistól a sertés- és a félsertés értékesítésében bevezetik a fordított áfát, az intézkedéstől a 40-50 milliárd forintos kárt okozó feketegazdaság visszaszorulását várja a kormányzat.

„Énszerintem Európa az egyik legjobb élelmiszer-biztonsági rendszer működik Magyarországon” – fogalmazott Budai Gyula. A vidékfejlesztési államtitkár az európai lóhúsbotrányra utalva azt mondta: a magyar termékekkel nem lehet gond. Budai Gyula szerint a szocialista kormány felelőssége, hogy Magyarországnak vissza kell fizetnie 2,7 milliárd forint uniós mezőgazdasági támogatást. Brüsszel szerint a pénzt 2005 és 2007 között szabálytalanul költötték el.

„Az egykori szocialista államtitkárt kellene kérdezni”

„Szerintem ezeket a kérdéseket Gőgös Zoltán volt államtitkárnak kellene feltenni, mert ez az ő asztala volt, és azt mondták: ez volt az utolsó, és nem hibáztak – fogalmazott az államtitkár. – Nem ez volt az utolsó, szeretném jelezni, hogy nagyon sok ilyenről tudunk, ami miatt az unió még meg fog minket büntetni” – tette hozzá Budai.

Budai Gyula szerint a Medgyessy-kormány nem készítette fel kellően a magyar gazdákat és az agrár-közigazgatást az uniós csatlakozásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!