2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„A nemzet nem érte el egyik célját sem”

2017. június 1., csütörtök 22:51

Itt az ideje, hogy a közbeszéd Magyarország valódi problémáiról: az oktatásról, az egészségügyről, a demográfiai problémáiról szóljon, és ne álkérdésekről – mondta Csaba László közgazdász Newsroom című műsorunkban.

A Közép-európai Egyetem professzora ezt annak kapcsán mondta, hogy konzervatív értelmiségiek kötetbe foglalták a magyar társadalom és politika legfontosabb kihívásait. Csaba László szerint hiába a jó gazdasági mutatók, ha a fontos kérdésekben nem tud előrelépni Magyarország.

„A kormány összes célját elérte, csak a nemzet nem érte el egyik célját sem. Ugye a tegnapi vitának az volt az összefoglalója, ha a háromórás vitát össze lehet foglalni, hogy valami miatt mégiscsak a legjobb gyerekek elmennek, a vállalkozó kész emberek mennek el, a hajléktalanok maradnak itt. Ez nem jó az országra nézve. Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol itt maradnak a fiatalok, és akarnak boldogulni. És nem csak akarnak, tudnak is. Ennek a feltételét létre kell hozni” – emelet ki az egyetemi tanár, közgazdász.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!