2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

A méhészeknek is járhat a kártalanítás

A Földművelésügyi Minisztérium tervei szerint a jövő évtől a méhészek is pályázhatnak kompenzációra akkor, ha a kedvezőtlen időjárás miatt veszteségük keletkezik. Korábban a betegség vagy fagy miatt elpusztult méhek után nem járt semmilyen kártalanítás.

A 17. Dunántúli Regionális Méhésztalálkozón a legújabb technológiák és méhbetegségek mellett a résztvevők a jogszabályi változásokról is tájékoztatást kaphattak. „A méhészek ebben az időszakban azt mondanám, hogy nem dolgoznak, ilyenkor van idejük ilyen találkozókra eljárni, a szakma legújabb eredményeiről tájékozódhatnak. Nagyon sok olyan aktuális kérdés van, amiről igyekszünk szakelőadókat összehívni, és itt, a Kaposvári Egyetemen egyedülállóak vagyunk a rendezvények között abban, hogy több mint 400 fős hallgatóság hallgathatja ezeket az előadásokat” – mondta Nagy Csaba méhészeti szaktanácsadó.

Lényeges változás lesz a következő évtől, hogy a méhészek is pályázhatnak kompenzációra, ha az év folyamán csak veszteséggel tudnak termelni. A szaktárca ezzel a méhek számára kedvezőtlen időjárás okozta hátrányokat szeretné kiküszöbölni. „Tervezzük 2016-tól bevezetni a termelési támogatást méhészek számára, a kompenzációt. Hogyha három év termelési átlagához képest az adott esztendő bevételei elmaradnak, akkor a méhészek is járulhatnak majd támogatásért, fordulhatnak majd támogatásért” – közölte Nagy István, az FM parlamenti államtitkára.

A kaposvári találkozón több mint 60 kiállító vett részt, a magyarokon kívül Szlovákiából, Erdélyből és Szerbiából is érkeztek méhészeti szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!