Gazdasági hírek

A gyerekeket és a tartós betegeket segítenék

SZA, 2017. július 14., péntek 08:03, frissítve: péntek 10:35
Új gyógyszertámogatási rendszerre van szükség Magyarországon a Jobbik szerint.

Áramfogyasztás

Nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord. A nagyfeszültségű hálózatokat üzemeltető Mavir közlése szerint idén június 28-án mérték a legmagasabb fogyasztási adatot, ami a harmadik legmagasabb érték az elmúlt években. Az eddigi nyári rekordot két éve júliusban mérték, akkor a rendszerterhelés elérte a 6450 megawattot.

 

Gyógyszerek

Új gyógyszertámogatási rendszerre van szükség Magyarországon a Jobbik szerint. A párt elsősorban a cukor-, daganatos, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket segítené kiemelten.  Lukács László György azt mondta: 2012 óta a magyarok egyre többet költenek gyógyszerre, mivel az állam fokozatosan vonul ki a gyógyszertámogatási rendszerből.

„A Jobbik egy olyan gyógyszertámogatási rendszert gondolt ki, és egy olyan gyógyszertámogatási rendszert hozna létre, ezek a fő irányvonalai, amely a krónikus és tartós betegeket segíti, amely második csoportként pedig a gyermekeket és közülük is a kisgyermekeket nevelő családokat segíti. Ez az a két társadalmi csoport, függetlenül attól, hogy milyen korúak, ez az a két csoport, amely jelenleg a legnagyobb támogatást, a legnagyobb segítséget igényli” – mondta a párt parlamenti képviselője, Lukács László György.

 

Alapkő

Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rakták le az ország első Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának alapkövét. A kormány több mint 14 milliárd forinttal támogatja a beruházást. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország célkitűzése, hogy versenyképes legyen az új világgazdasági korszakban, ahol a termelés és a digitalizáció között szoros összhang van.

„A magyar gazdaság jövőbeni sikere, hogy a jövő Magyarországon épüljön, azon fog elsősorban múlni, hogy rendelkezésre fognak-e állni megfelelő számban azok a szakemberek, akik az új világgazdasági korszak által támasztott követelményeknek megfelelnek, az új világgazdasági korszakban feltett kérdésekre tudják a megfelelő válaszokat” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

 

BUX

Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,76 százalékos emelkedéssel, 36.143 ponton zárt csütörtökön.

 

Forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben, az eurót majdnem 307, a svájci frankot 278, az amerikai dollárt pedig 269 forintért adták csütörtök délután a bankközi kereskedelemben.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés