2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A gazdaság fellendülését várják M44-estől

2016. december 21., szerda 20:38, frissítve: csütörtök 07:52

Letették az M44-es alapkövét – a gyorsforgalmi út Békéscsabát köti majd össze az M5-ös autópályával. Az építkezés jövőre indul, és 2022-re fejeződhet be.

Kétszer kétsávos úton kötik össze Békéscsabát Kecskeméttel és az M5-ös autópályával. Békésben, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében gazdasági fellendülést remélnek az M44-estől.

„Gazdaságilag a legelmaradottabb része Jász-Nagykun-Szolnok megyének a Tiszazug, és ugye a Tiszazugban fog menni ez a gyorsforgalmi út. Ez egy óriási felzárkózási lehetőség, amit évek óta várnak az emberek, és én bízom benne, hogy amikor elkészül, mindenki nagyon elégedett lesz vele” – mondta a helyi országgyűlési képviselő, Boldog István.

A Tiszazug parlamenti képviselőjéhez hasonlóan nyilatkozott Békéscsaba polgármestere.

„Óriási jelentősége van az M44-es megépítése elkezdésének Békéscsaba szempontjából. Polgármesteri munkám egyik nagy tapasztalása, hogy a befektetői vonzerő fokozásához szükséges a jó közúti elérhetőség. A mai ünnepélyes alapkőletétel egy jó bizonyíték arra, hogy elkezdődik az építkezés, bizakodóak vagyunk, hogy minden jól fog haladni, a kivitelezők jól végzik a munkájukat, és Békéscsaba befektetői vonzereje jelentős fejlődésen fog átesni” – mondta Békéscsaba független városvezetője, Szarvas Péter.

A gyorsforgalmi út megépítése a Modern Városok Program része. „120 kilométeres szakaszról van szó, a legnagyobb magyarországi gyorsforgalmi útépítésről beszélünk, mintegy 327 milliárd nettó költsége van ennek a beruházásnak, több szakaszra bontották, és most a Tiszakürt-Kondoros közötti 61 kilométeres szakaszt nyitjuk meg és kezdjük el a munkákat. De nagyon jó passzban van és jó helyzetben van a Kondoros–Békéscsaba közötti szakasz építési lehetősége is, de úgy véljük, hogy a határidőnél talán hamarabb is be lehet fejezni ezt a gyorsforgalmi szakaszt, hiszen régóta várnak a térségbeliek. Ez sokat fog jelenteni a gazdasági versenyképességen, természetszerűen az itt élők élethelyzetén is, ezért érdekünkben áll, hogy minél hamarabb elkészüljön” – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Az M44-es magyar pénzből épül, teljes hosszában 2019 végére készülhet el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!