2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

A budapestiek a leggazdagabbak

2017. február 7., kedd 08:41, frissítve: kedd 08:57

A fővárosban élők a legvagyonosabbak, átlagosan 17 milliójuk van. Egyre több embert zárnak ki a közmunkából, drágul a gázolaj, erősödött a forint.

Vagyon

Az országban a budapestiek a leggazdagabbak, átlagosan több mint 17 milliójuk van, a legmódosabb régió pedig Közép-Magyarország, ahol 15,3 millió jut egy emberre – derül ki a statisztikai hivatal kutatásából, amelyet a Világgazdaság elemez. Az ország egyes területei közt háromszoros is lehet a különbség, az Észak-Alföldön lakóknak például csak 5,5 milliójuk van. A 2014 végén készült felmérésből az is kiderül, hogy a legrosszabb helyzetben a gyermeküket egyedül nevelők vannak 3,5 millió forint átlagos vagyonnal, míg az egyedülálló felnőtteknek van a legtöbbje, majdnem 10 millió forint.

Kizárt közmunkások

Megugrott a közmunkából kizártak száma – tudta meg a Magyar Nemzet. A Belügyminisztériumtól kikért adatok szerint tavaly 11 hónap alatt 13 ezer embert vettek ki így 3 hónapra a közfoglalkoztatásból. Ez a szám az egy évvel korábbinak a négyszerese. A törvény szerint 90 napra ki kell zárni, aki nem vállalja el a felajánlott munkát, illetve korábbi munkahelyén felmondott, vagy munkáltatója kirúgta, mert súlyosan megszegte a munkaszerződést.

Ombudsman

Nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy a felsőoktatási felvételit középfokú nyelvvizsgához kössék – állapította meg az alapjogi biztos. Székely László azután kezdett el vizsgálódni, hogy a kormány 2014 decemberében bejelentette: 2020-tól csak az mehet egyetemre, főiskolára, akinek legalább ilyen szintű nyelvvizsgája van. Az ombudsman jelentésében azt is leszögezte: súlyosan sértette a jogbiztonság követelményét, hogy a szakgimnáziumok kerettantervét közvetlenül a 2016/2017-es tanév kezdetét megelőzően hirdették ki, mert így egyáltalán nem volt idő felkészülni.

Benzin

Tovább drágul a gázolaj. A Mol szerdán 2 forinttal emeli a dízel árát, a 95-ös benziné most nem változik. Így egy liter gázolaj 377 forintra nő, a 95-ös benziné 368 pedig forint marad. Az autósok akár 25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a benzinkutak árai között.

BUX

Mínuszban zárt a BUX, a budapesti értéktőzsde részvényindexe csaknem kétszázalékos csökkenéssel, 32 388 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények többsége veszteséggel zárt.

Forint

Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 309-es szinten jegyezték. A svájci frankot 290, a dollárt 288 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!