85 millió euróval ösztönzik a magyar–grúz együttműködést

KK, 2017. április 21., péntek 12:04, frissítve: péntek 16:06
A gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről tárgyal Grúziában Orbán Viktor miniszterelnök. Erről szándéknyilatkozatot ír alá a két ország vezetése.

Az Eximbank 85 millió eurós hitelkerettel ösztönzi a magyar és grúz vállalatok együttműködését – ezt már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be. A tárcavezető erről a magyar–grúz üzleti fórum megnyitóján, Tbilisziben beszélt. Szijjártó hangsúlyozta, nincs nyitott kérdés a két ország kapcsolataiban, ami kiváló hátteret biztosít a gazdasági együttműködéshez.

„Alapvetően négy területen nyílik meg a lehetőség a magyar vállalatok számára az itteni piacra lépés tekintetében. A nagy építőipari projektekben, akár a stadionok, akár az utak, akár az egészségügyi intézmények vonatkozásában a magyar cégek eximbankos háttérrel jó eséllyel vehetik fel a versenyt. A magyar mezőgazdasági technológiákra kifejezetten komoly kereslet van. A magyar élelmiszeripari termékek már bent vannak a legnagyobb áruházláncok kínálatában” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés