2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

44 milliárddal segítünk Laoszon

2017. június 1., csütörtök 08:14, frissítve: csütörtök 08:19

Nemcsak építőipari, hanem reklámhirdető cégével is agyonkereste magát a miniszterelnök egyik jó barátja. Magyarország több tízmilliárd forinttal segít ki egy ázsiai országot.

Reklám

Nagyot kaszált tavaly a miniszterelnök „kötélbarátjának” reklámhirdető cége is. A Magyar Nemzet úgy tudja, a milliárdos Garancsi István egyik érdekeltsége 2016-ban 1,7 milliárd forint fölé növelte árbevételét, amelyből 117 millió forintnyi adózott profit is megmaradt. A gyarapodásban egy jogszabályváltozás is szerepet játszott: korábban a kormányzat megtiltotta reklámtáblák kihelyezését a kandeláberekre, két éve újra engedélyezte, nem sokkal azután, hogy Garancsi István megszerezte az Esma Reklám Zrt-t.

Üzemanyagár

Olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj ára ezúttal nem változik. A Mol 2 forinttal csökkenti pénteken a 95-ös benzin literenkénti árát, így mindkét üzemanyagért átlagosan 350 forintot kell majd fizetni a kutakon. Az autósok akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Termelői árak

Tovább nőttek az ipari termelői árak áprilisban. A KSH adatai szerint egy év alatt majdnem 4,5 százalékkal emelkedtek. A belföldi árakat a kőolaj-finomítás és a vegyipar húzta, a számítógépek, az elektronikai és optikai cikkek gyártása terén csökkenés volt tapasztalható. A járműipar exportárai is alacsonyabbak voltak, mint tavaly áprilisban. Az elmúlt egy évben drágultak a termelői árak az élelmiszeriparban, és megugrottak az energiaárak is.

Segítség

Magyarország újabb, ezúttal 160 millió dollár, átszámítva mintegy 44 milliárd forintos hitellel segíti ki Laoszt – jelentette be Szijjártó Péter Budapesten, miután laoszi kollégájával tárgyalt. A hitelcsomag tizennyolc éves futamidejű, kamatmentes hitel. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a harmadik gazdasági program keretében magyar cégek vehetnek részt a délkelet-ázsiai országban megvalósuló beruházásokban.

„Az élelmiszer-biztonsági program vonatkozásában folytatjuk a vágóhidak és a feldolgozóüzemek építését, a vízgazdálkodás területén magyar cégek fogják felújítani a laoszi főváros, Vientián szennyvízhálózatát, és magyar cégek építik ki a laoszi ipari parkok vízellátó rendszereit. Az informatikai területen való kötöttségi hitelegyüttműködés pedig azt jelenti, hogy az elektronikus személyi igazolvány rendszerét Laoszban magyar it-cégek építik ki” – nyilatkozta a Szijjártó.

BUX

Pluszban zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX több mint 0,5 százalékos emelkedéssel 34 551 ponton fejezte be a szerdai kereskedést.

Forint

Tartja magát a magyar fizetőeszköz. Az eurót továbbra is a 308-as szinten jegyezték tőzsdezáráskor. A frankot 283, a dollárt 274 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!