2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

43 milliós nyereséget vár az újraindult Gyulai

Újraindult a termelés a gyulai húskombinátban. A kormányzati támogatásból létrehozott önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. 282 dolgozóval kezdte meg a termelést. Az eddig magántulajdonban lévő és többmilliárdos veszteséget termelő húskombinát felszámolása után az új cég már idén 43 milliós nyereséget vár.

A Gyulahús Kft. 282 dolgozót vett át a felszámolás alatt álló magáncégtől. A húskombinát két üzemében gyulai és csabai kolbász, májastermékek és különböző húskészítmények gyártása kezdődött meg.

– Itt egy olyan terméknek a megmentéséről is szó van, ami hungarikum, és óriási hagyományokkal rendelkezik. A magyar fogyasztók szeretik és az áruházak polcain keresik ezt a terméket, tehát mindenképpen ott kell lennie – jelentette ki Budai Gyula.

A város önkormányzata január végén hétszázmilliós tőkeemelést szavazott meg a tulajdonában álló társaságnál. Az új cég egyelőre bérli a felszámolás alatt álló húskombinát üzemet és eszközeit, de a későbbiekben megvásárolná azokat. A cég a hazai és külföldi áruházláncolatokkal is megkezdte a tárgyalásokat a termékek forgalmazásáról.


– Az üzleti tervünk összeállításánál az óvatosság elve jellemezte a tevékenységünket. A kereskedelmi partnerekkel már két hete tárgyalunk. Elindítottuk a kondíciós tárgyalásokat és jó úton haladunk – tette hozzá a cég ügyvezetője.

A jövőhéten már szállítunk láncolatoknak is. A gyulai prémiumtermékeket a hazai mellett külföldi piacokra is szállítják majd.

– Különösen keleti viszonylatokban, az orosz piac és a korábbi Szovjetunió független tagállamai jelentenek kecsegtető piacot, hiszen nagy vásárlóerejük van, és kedvelik a magyar termékeket. A legutóbbi, Orbán Viktor miniszterelnök úr által vezetett tárgyaláson is az orosz fél kinyilvánította, hogy szeretne magyar termékeket vásárolni. Ez óriási lehetőség a magyar élelmiszeripar számára – mondta a Hír TV-nek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az új cég már idén 43 milliós nyereséget tervez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!