2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Tüskeirtók – Vetítő

2017. február 23., csütörtök 06:33, frissítve: szombat 14:13

Adás:
2017. február 20–24., hétfő–péntek 14.05
2017. február 26., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

Hétfő: A Drakula-dilemma (ismétlés)
Rendező: Lakatos Róbert, Felméri Cecília

A rendszerváltás után megjelentek Erdélyben a külföldiek, akik Drakula nyomait keresték. A helybéliek igyekeztek kielégíteni a külföldiek elvárásait. Besztercén például egy leleményes polgár egy panelházat alakított át Drakula-szállónak. A pincéjében magánijesztgetést is lehet rendelni, melyet jobb híján a vendéglő pincére hajt végre Drakula-jelmezben. Ezenkívül várakat is kijelöltek a múlt helyszínének. Mára már egész iparág alakult ki a turizmus köntösébe öltöztetve.

Kedd: Hegyek és tengerek között: Teheránból Budapestre – Phuong, a kicsilány (ismétlés)
Rendezte: Pálos György, Sós Kata, Gelléri Péter

A Katapult Film hatrészes dokumentumfilm-sorozatot készített Hegyek és tengerek között címmel. A széria hat, Magyarországra bevándorolt külföldi letelepedésének történetét mutatja be.

Szerda: Apa, hány éves vagy? (ismétlés)
Rendező: Papp Gábor Zsigmond

Sumonyi Zoltán József Attila-díjas magyar író, költő. A róla, neki szóló dokumentumfilmet fia, Papp Gábor Zsigmond rendező jegyzi.

Csütörtök: Idegen pályán (ismétlés)
Rendező: Szakács Melinda

2012-ben az angol fővárosban élő Kondor Gábor eldöntötte, hogy egy magyar hölgyekből álló kézilabdacsapatot toboroz. 2013 februárjában megalakult a London Angels HC, amely nemcsak a közösségteremtést és a hobbiszintű játszadozást vállalta. Másfél évvel később a csapat megnyerte a másodosztály küzdelmeit, és feljutott az élvonalba.

Péntek: Game over – avagy hogyan öltük meg a magyar futballt? (ismétlés)
Rendezte: Novák Tamás

Akit rabul ejt, azt örökre fogva tartja a foci varázslata. De amikor meccset nézünk, keveset gondolunk arra, hogy mi és hogyan tartja fenn ezt a hatalmas üzletet. Novák Tamás dokumentumfilmje az európai futball pénzügyi kihívásairól szól, és arról, hogy milyen veszélyei lehetnek a profi focira a netes fogadások megjelenése, s vajon megölheti-e a focit a fogadási csalás, amelyet az UEFA elnöke egyik beszédében rákos daganatnak titulált a foci testén?

Vasárnap: Tüskeirtók
Rendező: Bőle István

Országunkban több tízezer olyan hektárt borít áthatolhatatlan dzsumbuj, tüskerengeteg, amelyen korábban termést érlelő szántóföld, kaszáló, gyümölcsös, legelő volt. Az elveszett földek döntő többsége Észak-Magyarországon van, de több száz hektáros volt gyümölcsösben tenyészik a gyom például a főváros közvetlen közelében, Alsónémedi határában is. Az elvadult táj visszaszelídítése hosszú és nagyon költséges folyamat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!