2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bogyó visszatér – ismétlés – Vetítő

2016. május 8., vasárnap 13:51

Adás:
2016. május 2., hétfő 14.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.

Május 2., hétfő

Tomi, Ervin és az iskola – ismétlés

Rendező: Simó Ibolya

Székelyvarság Hargita megye egyik hatalmas kiterjedésű szórványtelepülése. Az itt lakó emberek a hagyomány és a természet közelségében élnek. Székelyvarságon vannak gyerekek, akik dacolva a téli zord időjárással, a térdig érő hóval vagy az őszi eső utáni sártengerrel, több kilométert tesznek meg naponta, átkelve hegyen-völgyön, hogy eljussanak az iskolába.

Május 3., kedd

Határúton

Rendező: Litauszki János

„Szakács Melinda vagyok, a Vajdaságból, egy kis faluból, Szabadka mellől, Oromról jöttem. Most már Budapesten élek, és tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem…” De mi is történt Szakács Melindával, a Határúton főszereplő-riporterével? Hogyan szembesült közössége elhallgatott történelmi traumáival? Itthon vagy otthon, esetleg mindkettő? Milyen perspektívák állnak a mai vajdasági huszonévesek előtt? A válaszokat egy nemzedék képviselői keresik.

Május 4., szerda

Firtos falvai – ismétlés

Rendező: Rácz Géza

Dokumentumfilmünk a Firtos hegy nyergében meghúzódó erdélyi falvak lakóinak mindennapjait mutatja be.

Május 5., csütörtök

Cinema Inferno – ismétlés

Rendező: Novák Tamás

1949-re Magyarország újra sötétbe borult. Az ország teljhatalmú ura, Rákosi Mátyás a szovjetek parancsára a kor legnagyobb és leglátványosabb kirakatperét készítette elő. A hatalmas színjátékhoz azonban nemcsak forgatókönyvírók és színészek kellettek, szükség volt operatőrökre és rendezőre is.

Május 6., péntek

Bogyó visszatér – ismétlés

Rendező: Cséke Zsolt

Bogyó, a rétisas karbofurán-mérgezéssel visszakerül a Hortobágyi Madárkórházba. Alig kezdődik el a madár gyógyítása, amikor Torda – a korábban szintén mérgezéssel kezelt, majd szabadon engedett rétisas – is újra bekerül a madárkórházba. A két eset hasonló, hiszen mindkét madár újra mérgezést szenvedett, csak a mérgezés módja más. Ez a film a két rétisas történetét mutatja be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!