2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Három esküvő – Vetítő

2017. augusztus 25., péntek 11:21, frissítve: péntek 11:21

Adás:
2017. augusztus 21–25., hétfőpéntek 11.05
2017. augusztus 27., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott!

Augusztus 21., hétfő: A Balaton hullámain

A Balaton hullámain c. film a legszebb klasszikus hajók és a vitorlás sport hétköznapjain keresztül mutatja be a Balaton egyedülálló, óráról órára változó, szín- és fényvilágát, a vízi élet és a vitorlázás szépségeit. Főszereplők: Prof. Dr. Kollár Lajos, Dr. Dulin Jenő, Pálinkás Csaba és Cittel Lajos.

Rendező: Petényi Katalin, Kabay Barna

Augusztus 22., kedd: Sorsok könyve I. rész
Augusztus 23., szerda: Sorsok könyve II. rész

Film egy képzelt erdélyi faluról. Egy olyan faluról, amelynek utcái, házai, temploma és kocsmája – akárcsak maguk a falusiak – mind-mind valóságosak. E falu krónikáját az ő sorsuk írja, a velük történteket szinte a sorsuk könyvéből másolták át forgatókönyvbe.

Rendező: Zsigmond Dezső

Augusztus 24., csütörtök: A magyarság totemállatainak nyomában

Ma is együtt élünk azokkal a vadon élő állatokkal, amelyek valaha a magyarság életében sokkal nagyobb szerepet játszottak. Sok fajnak szakrális jelentősége is volt, totemállatként tisztelték. A legfontosabb totemállatokat szinte mindenki ismeri. Ki ne hallott volna már a turulról, a csodaszarvasról vagy akár a táltos paripáról? Nos, ezek az állatok, jobban mondva, hétköznapi megtestesüléseik, itt élnek velünk, körülöttünk. Ma már nem tekintünk rájuk totemállatként, mégis csodáljuk a kerecsensólyom kecses röptét, a gímszarvas agancskoronáját, és újraéled hazánkban a ló szeretete is.

Rendező: Drexler Szilárd

Augusztus 25., péntek: Magyar írók Itáliában

Nyár, az olasz hétköznapok, az életteli mediterrán hangulat élményvilága. Hogyan merítkeztek meg a magyar irodalom nagyjai, Márai Sándor, Szerb Antal és a talán kevésbé ismert Pressburger György az itáliai tájak legendás kultúrájában?

Rendező: Sipos József

Augusztus 27., vasárnap: Volt egyszer két balerina

„Azt kell keresni, ami szeretnivaló. És akkor az ember lelke nyugodt”- vallják a 95 éves Kolozs-ikrek, Magyarország legidősebb egypetéjű ikrei. Az egykor világhírű balerinákat ez az életfilozófia tartotta életben. Balerina-pályafutásuk csúcsán a történelem váratlanul derékba törte karrierjüket. A kommunista rendszer áldozataiként szinte mindent elveszítettek: munkát, karriert, otthont, végül szerelmeket és álmokat. Mindenüket, egymást kivéve.

rendezte: Dombrovszky Linda

Három esküvő (Bernadett&Sanju)

Három földrészt összekötő történet egy vakmerő házasságról. Egymásra találhat-e egy indiai férfi és egy magyar lány anélkül, hogy a leánykérés előtt egyáltalán találkoznának? Elég-e két hónap internetes kapcsolat, hogy eldöntsük, Ő az Igazi?

rendezte: Nagy Viktor

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!