2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Szigorúan ellenőrzött életek – Vetítő

2017. április 12., szerda 14:17, frissítve: péntek 16:36

Adás:
2017. április 10–14., hétfő–péntek 11.05
2017. április 16., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.

Április 10., hétfő: Herminamező árnyai Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról ismétlés

Rendező: Zsigmond Dezső

1918. október 31-én a herminamezei Róheim-villában meggyilkolták gróf Tiszta Istvánt, a Magyar Királyság miniszterelnökét. Az oknyomozó történelmi krimi köntösébe bújtatott ismeretterjesztő film dr. Csere Péter jogász a gyilkosság körülményeit feltáró könyvét használja alapul, amely szerint Tisza István meggyilkolása nem spontán akció, hanem előre eltervezett politikai bűntett volt.

Április 11., kedd: Csángók költője Egy csángó amerikai éjszakában ismétlés

Rendező: Czencz József

Filmünk főszereplője Duma András csángó költő, aki archaikus nyelvezetű verseiben népe megrázó sorsát ábrázolva kiállt a magyarság felé, segítséget remélve. Minden verse segélykiáltás a teljes pusztulás előtt.

Április 12., szerda: A Drakula dilemma ismétlés

Rendező: Lakatos Róbert, Felméri Cecília

A rendszerváltás után megjelentek Erdélyben a külföldiek, akik Drakula nyomait keresték. A helybéliek igyekeztek kielégíteni a külföldiek elvárásait. Besztercén például egy leleményes polgár egy panelházat alakított át Drakula-szállónak. A pincéjében magánijesztgetést is lehet rendelni, melyet jobb híján a vendéglő pincére hajt végre Drakula-jelmezben. De várakat is kijelöltek a múlt helyszínének. Mára már egész iparág alakult ki a turizmus köntösébe öltöztetve.

Április 13., csütörtök: Pátria Nostra I. ismétlés

Rendező: Nóvé Béla

Az 1956-os forradalom leverése után közel húszezer magyar kamasz ment felnőtt kísérő nélkül nyugatra. Sok tizenéves légiósnak állt és csakhamar a háborgó Algériában találta magát.

Április 14., péntek: Pátria Nostra II. ismétlés

Rendező: Nóvé Béla

Az 1956-os forradalom leverése után közel húszezer magyar kamasz ment felnőtt kísérő nélkül nyugatra. Sok tizenéves légiósnak állt és csakhamar a háborgó Algériában találta magát.

Április 16., vasárnap: Szigorúan ellenőrzött életek Márton Áron I. rész

Rendező: Petényi Katalin, Kabay Barna

Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmje drámai sorsokon keresztül mutatja be a román kommunista diktatúra ördögi mechanizmusát, a Securitate működését, a vallás, az etnikai kisebbségek, az emberi méltóság elleni támadásait, és ezzel szemben a belső szabadság, morális felelősség, hit és hűség erejét, mely az áldozatok erőforrása volt kiszolgáltatottságukban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!