2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Patkányok, nyestek – Reggeli járat

2016. augusztus 11., csütörtök 16:26, frissítve: csütörtök 20:33

Adás:
2016. augusztus 12., péntek, 5.50

Becsöngetnek! Az új tanév első órájára az általános iskolákban biztosan, de mi lesz az új szakgimnáziumokban? Az oktatási szakemberek azt állítják, hogy el sem kezdődhetne a tanítás most ősszel ezekben az intézményekben. A Liberálisok ügyvivőjével, Bősz Anettel indul a Reggeli járat.

Kártevő-körkép: patkányok, nyestek – szaporák, kártékonyak, és majdnem mindent megrágnak. Egyre több patkányt látnak már a főváros forgalmas terein fényes nappal is. Mindez igaz a nyestekre is: ezek a ragadozók is ott vannak már a panelek parkolóiban és a vidéki portákon is. Milyen károkat okoznak? Szabad-e irtani őket? Ronkayné Tóth Mária biológus tanácsokkal segít nekünk.

7.40-kor Horti Gáborral megy tovább a Reggeli járat. Az olimpiai percek vendége Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára.

Királyok, koronák, ezúttal interaktív játékokkal, gólyalábasokkal és sok-sok koncerttel. Megmutatjuk, hogyan készülnek a Királyi Napokra Székesfehérváron; érkezik hozzánk a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa, Matuz János.

Plázs - Jótékonysági akcióval és aukcióval segíti a siófoki kórház gyermekosztályát a Balaton fővárosának egyik szórakozóhelye, a Pláza. Vendégünk Lesz Barna Katalin főszervező és Kiss Endi, a Hooligans dobosa.

Dőlt a lé, és pénz állt a házhoz. Erről a Vidám Színpad művészei mesélnek, akik nemrég tértek vissza a Magánszínházak Országos Fesztiváljáról, a MOSZT-ról, ahol díjazták is a produkciójukat. Az évadnyitó előtt Nyertes Zsuzsa és Böröndi Tamás mondja majd el, hogyan is állnak ők „65 éve a Nevetés szolgálatában”.

Műsorvezető: Farkas Krisztina

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!