2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Naplófilm – Vetítő

2016. december 2., péntek 14:19, frissítve: péntek 14:21

Adás:
2016. november 29., kedd 14.05
2016. november 30., szerda 14.05
2016. december 1., csütörtök 14.05
2016. december 2., péntek 14.05
2016. december 4., szombat 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

November 29., kedd
Így is épült a szocializmus – ismétlés

Rendező: Tősér Ádám

Az ÁVH nemcsak a kínzásokban, kényszerítésekben, de gazdasági ügyekben is törvénytelen módszereket alkalmazott. Működése igen költséges volt, s a háború okozta károk, a hiánygazdaság miatt ezeket nehezen tudta fedezni, ezért az állam által irányított gazdasági bűncselekményekből befolyó összegekből finanszírozták a szervezetet.

November 30., szerda
Levelek Rákosihoz – ismétlés
Rendező: Móczán Péter

Az 1948-56 közötti években naponta több ezer levél érkezett Rákosi Mátyáshoz a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből származó emberektől, akik legtöbbször utolsó szalmaszálként írtak sérelmeikről, fogalmazták meg panaszaikat és kéréseiket. Elhangzik például Olty Magda színésznő nyaralási kérelme, Papp Laci építkezési támogatást kérő levele, Puskás Öcsi köszönőlevele, de több névtelen kisember írása is.


December 1., csütörtök
Mindszenty József az emigrációban
Rendező: Széles Tamás

Mindszenty József bíboros lelkipásztori munkájának egy időszakát emigrációban végezte. Az amerikai misszióján gazdag lelkiséget, hitet, reményt, identitást adott a magyarságnak. Az emlékhelyek fellelhetők, de ami ennél fontosabb: ma még élnek azok, akik személyesen átélhették a találkozás örömét. Így hiteles forrásokkal, valamint archív fényképekkel és szemtanúk emlékezéseivel mutatja be az eseményeket.

December 2., péntek
Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története
Rendező: Nagy Andrea

Filmünk szereplőjével, Mattyasovszky Zsolnay Ágnessel megismerhetjük a Zsolnay család történetét. Ágnes gyermekkora szeretetben, munkára nevelő közegben telt. A háború után a Zsolnay gyár államosítása mellett a családtagokat is hátrányos helyzetbe hozta a politika. Ágnes csak segédmunkát kaphatott. Nyolcvanas éveiben jutott a Madách Színház jegyszedőinek vezetői pozíciójába. Mindezt szeretettel, derűvel viselte. Kilencvenes éveiben, romló látása ellenére rendszeresen kötött meleg holmit sérült gyermekeknek.

December 4., vasárnap
Naplófilm – ismétlés
Rendező: Silló Sándor, Edvy Boglárka

1956-ban egyszerre kezdte el írni naplóját két srác Budapesten. Kovács Jancsi akkor volt tizenhárom éves, Csics Gyula tizenkettő. A naplóírásnak egyetlen oka volt: a forradalom. Közel vannak a tűzhöz - nap mint nap lövöldözést hallanak. Gyula közben éli a pesti gyerekek életét: hegedűórára jár és különnémetre, egy rokon műhelyében Kossuth-címeres jelvényeket gyárt. Jancsival elterveznek egy még nem létező várost, ahol az utcákat a forradalom hőseiről nevezik el. Fejében és naplójában keveredik a pesti gyerekvilág, a gangok világa és az éppen zajló történelem. A film az ő naplóját jeleníti meg.
Rendező: Silló Sándor, Edvy Boglárka

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!