2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Mindszenty József az emigrációban – Vetítő

2016. október 27., csütörtök 21:41, frissítve: szombat 13:43

Adás:
2016. október 24., hétfő 14.05
2016. október 25., kedd 14.05
2016. október 26., szerda 14.05
2016. október 27., csütörtök 14.05
2016. október 28., péntek 14.05
2016. október 30., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.

Október 24., hétfő:
Oly távol, messze – ismétlés
Rendezte: Tősér Ádám

Az ÁVH nem csak a kínzásokban, kényszerítésekben, de gazdasági ügyekben is törvénytelen módszereket alkalmazott. Működése igen költséges volt, de a háború okozta károk, a hiánygazdaság miatt ezeket nehezen tudta fedezni, ezért a szervezetet az állam által irányított gazdasági bűncselekményekből befolyó összegekből finanszírozták.

Október 25., kedd:
Képzelt forradalom – ismétlés
Rendező: Zágoni Balázs

1956. augusztus 28-án éjjel egy aradi pap és barátai Bukarestbe érkeznek megdönteni a kommunista diktatúrát. „A terv a következő: a hargitafürdői csoport Brassóba megy, ahol Szoboszlay vezetésével fellázítják a munkásokat, elfoglalják a bodi rádióadót és közzéteszik a Keresztény Munkáspárt programját. A csapat második része Bukarestbe utazik, ahol Huszár már várja őket, bevárják Draganita tankegységeit, majd a fellázított munkássággal elfoglalják a belügyminisztériumot, a postát és a kormány épületét.”

Október 26., szerda:
Európa messze van – ismétlés
Rendező: Ledniczky Márton

Az 1956-os forradalom során a Köztársaság téren, Budapesten halálosan megsebesült egy francia fotóriporter, Jean-Pierre Pedrazzini. A Paris-Match tudósítójának tragikus sorsa archív filmfelvételek és megrendítő tanúvallomások segítségével elevenedik meg.

Október 27., csütörtök:
Levelek Rákosihoz – ismétlés
Rendező: Móczán Péter

Az 1948-56 közötti években naponta több ezer levél érkezett Rákosi Mátyáshoz a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből származó emberektől, akik legtöbbször utolsó szalmaszálként írtak sérelmeikről, fogalmazták meg panaszaikat és kéréseiket. Elhangzik például Olty Magda színésznő nyaralási kérelme, Papp Laci építkezési támogatást kérő levele, Puskás Öcsi köszönőlevele, de több névtelen kisember írása is.

Október 28., péntek:
Naplófilm – ismétlés
Rendező: Silló Sándor, Edvy Boglárka

1956-ban egyszerre kezdte el írni naplóját két srác Budapesten. Kovács Jancsi akkor volt tizenhárom éves, Csics Gyula tizenkettő. A naplóírásnak egyetlen oka volt: a forradalom. Közel vannak a tűzhöz - nap mint nap lövöldözést hallanak. Gyula közben éli a pesti gyerekek életét: hegedűórára jár és külön-németre, egy rokon műhelyében Kossuth címeres jelvényeket gyárt. Jancsival elterveznek egy még nem létező várost, ahol az utcákat a forradalom hőseiről nevezik el. Fejében és naplójában keveredik a pesti gyerekvilág, a gangok világa és az éppen zajló történelem. A film az ő naplóját jeleníti meg.

Október 30., vasárnap
Mindszenty József az emigrációban
Rendező: Széles Tamás

Mindszenty József bíboros lelkipásztori munkájának egy időszakát emigrációban végezte. Az amerikai misszióján gazdag lelkiséget, hitet, reményt, identitást adott a magyarságnak. Az emlékhelyek fellelhetők, de ami ennél fontosabb ma még élnek azok, akik személyesen átélhették a találkozás örömét. Így hiteles forrásokkal valamint archív fényképekkel és szemtanúk emlékezéseivel mutatja be a 40 évvel ezelőtti eseményeket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!