2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Pálosok nyomában – Vetítő

2016. május 26., csütörtök 15:58, frissítve: csütörtök 15:58

Adás:
2016. május 23., hétfő 14.05
2016. május 24., kedd 14.05
2016. május 25., szerda 14.05
2016. május 26., csütörtök 14.05
2016. május 27., péntek 14.05

Hétfő – Határúton (ismétlés)
Rendezte: Litauszki János

„Szakács Melinda vagyok, a Vajdaságból, egy kis faluból Szabadka mellől, Oromról jöttem. Most már Budapesten élek, és tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem…” De mi is történt Szakács Melindával, a Határúton főszereplő-riporterével? Hogyan szembesült közössége elhallgatott történelmi traumáival? Itthon vagy otthon, esetleg mindkettő? Milyen perspektívák állnak a mai vajdasági huszonévesek előtt ? A válaszokat egy nemzeték képviselői keresik.

Kedd – A Munkácsy-életút I.
Rendező: Káel Csaba

Asztalosinasból lett világhírű festő, pályája mélyről indult és magasra ívelt, mindez azonban számára állandó belső vívódásokkal megjárt utat jelentett.

Szerda – A Munkácsy-életút II.
Rendező: Káel Csaba

Asztalosinasból lett világhírű festő, pályája mélyről indult és magasra ívelt, mindez azonban számára állandó belső vívódásokkal megjárt utat jelentett.

Csütörtök – Moka Béla igaz története (ismétlés)
Rendező: Fazekas Péter

Az idősebb generáció tagjai közül sem emlékszik már mindenki Moka Béla nevére. A Bihar megyei kisvárosból, Margittáról származó férfi 1971-ben hatodmagával eltérített egy repülőgépet a nagyváradi reptéren. El is repültek Bécsig, ahol menekülttáborba kerültek. Moka Béla néhány évvel később, máig tisztázatlan okokból, hazaszökött Romániába, ahol börtönbe vitték. Béla bácsi ma feleségével éli az aktív és optimista nyugdíjasok életét a rendes, kerttel és szőlőssel körbevett margittai házban.

Péntek – Pálosok nyomában (ismétlés)
Rendező: Csallóközi Zoltán

A Pálosok nyomában az egyetlen magyar alapítású férfiszerzetesrend történetét mutatja be, megismerhetjük magyarországi és határon túli emlékhelyeit és ma is működő szervezeteit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!